PACCAR 2020 yılının ilk çeyrek rakamlarını açıkladı. Şirket bu yılın ilk 3 ayında 5.16 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimizin yılın ilk çeyreğinde elde edilen gelir 6.49 milyar dolardı. İlk 3 ayda sağlanan net gelir 359,4 milyon dolar oldu, geçtiğimiz yıl sağlanan net gelir 629 milyon dolar olmuştu.

PACCAR İcra Kurulu Başkanı Preston Feight, bu yılın ilk çeyreğinde gelirde ve kârda artış sağladıklarını söyleyerek, “24 Mart'ta başlayan koronavirüs yaptırımları sonucu üretim tesislerimizin kapatılması araç teslimatlarımızı etkiledi. PACCAR Parts, bütün dünya halklarına tıbbi malzeme, gıda, altyapı malzemesi ve temel malların gönderilmesini destekledikleri için rekor sonuçlar elde etti. Çalışanlarımızın birbirlerini desteklemeleriyle ve müşterilerimize temel ürün ve hizmetleri sunma konusundaki kararlılıklarıyla gurur duyuyorum” dedi.

Feight, “PACCAR virüsle mücadelede birçok olumlu adım attı. Kamyon fabrikalarımızı geçici olarak kapattık ve sosyal mesafeyi artırmak için tüm tesislerimizi yeniden düzenledik. Her fabrika, ofis ve dağıtım merkezi derin temizlik, kademeli vardiyalar ve çalışanların aralıkları için en iyi uygulamaları hayata geçirdi. Binlerce çalışanımız mümkün olduğunca evden çalışıyor” diye eklekonuştu.

PACCAR Başkan ve Mali İşler Direktörü Harrie Schippers, “PACCAR ilk çeyrekte yüzde 12,3 ile Kamyon, Parça ve Diğer brüt kar marjlarını verdi. DAF, Kenworth ve Peterbilt üretim tesislerinin temel yetkinliği, endüstrimizdeki normal döngüsellikten elde edilen inşaat hızı dalgalanmalarını yönetmektir. Şirket, işletme maliyetlerini, sermaye yatırımını ve araştırma ve geliştirme maliyetlerini seçici olarak azaltmak da dahil olmak üzere değişen piyasa koşullarına titizlikle uyum sağlıyor. İlk çeyrek, ürün destek maliyetleri için daha yüksek tahakkuklar ve daha düşük kullanılmış kamyon sonuçları içeriyordu. Şirket, tüm iş döngülerini yöneterek 81 yıl boyunca kârlılık elde etti” dedi.