Dünya Ekonomik Forumu toplantıları çerçevesinde yayımlanan endekse göre, dünya genelinde hızlı yükselen 39 pazar karşılaştırıldı. Ülkeleri, lojistik alandaki cazibeleri açısından değerlendiren endekse göre, Türkiye, dünyanın en hızlı gelişen 10 ülkesi arasında gösterildi.

Anadolu Ajansı’nın(AA) haberine göre, Türkiye'nin de içinde bulunduğu  Brezilya, Hindistan, Rusya ve Çin’in (BRIC ülkeleri) hızlı bir yükselişte oldukları belirtilen endekste, Türkiye'nin lojistikteki en önemli avantajının, üretim merkezleri ile tüketim merkezlerine olan coğrafi avantajından kaynaklandığı vurgulandı. Son yıllarda, Türkiye ekonomisindeki gelişmeye paralel  bir gelişme gösteren Lojistik sektörü, coğrafi avantajını da kullanarak, 15-20 yıllık bir süre içinde bölgesel bir güç haline geldi. Sektörün bugün geldiği nokta, 1.500 şirket ve 46.000 araçla Avrupa’nın en büyük filosuna sahip durumda.

5 milyar Euro ciro yapan lojistik  sektörü, 400.000 kişi istihdam eden bir konuma ulaşmıştı. Hükümetin, cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 hedefi olarak belirlediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefine uygun şekilde, kendine hedefler çizen Lojistik sektörü, 2023’te en az 50 milyar dolarlık ciro, 25-30 adet uluslararası lojistik markası ve  1.5 milyon kişilik istihdam yaratmak gibi hedefleri bulunuyor. Ayrıca, ülke olarak bölgesel lojistik merkez olabilmek için, 5 tane lojistik köy inşa etmek de sektörün hedefleri arasında.   Ancak sektörün hedeflerini gerçekleştirmek için yoluna çıkan engellerin kaldırılmasını bekliyor. Geçiş belgesi sorunu, yurtdışı çıkışlarda ÖTV’siz akaryakıt kısıtlaması, sürücü vizesi ve finansman konusunda yaşanan sorunlara çözüm bekleniyor.