Her yıl yayınlanan UBAK listesi lojistik işletmeleri için büyük önem taşıyor. Daha fazla puan alan firmalar taşımalar için daha fazla izin belgesine hak kazanıyor. Mars Logistics uzun yıllardır listenin en üstünde yer alıyor. Firma açıklanan 2023 yılı değerlendirmesinde de birinciliğini korudu ve 285 puanla zirvedeki yerini korudu.  

Mars Logistics’ten sonra listenin ilk 10 sırasında; Ekol Lojistik, Barsan Global Lojistik, Netlog, Ekol Lojistik Anonim Şirketi, Evolog Nakliyat, Medlog Lojistik, Ares Uluslararası Nakliyat ve Hüner Global Lojistik yer aldı. 

UBAK Belgesi nedir?

UBAK belgesi, sekreterya tarafından üye ülkelere belirlenmiş limitler ve kotalar nezdinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde gereksinimleri karşılamış şirketlere sene başında özel olarak ayrılan bir seyir defteridir. Ayrıca üye ülkeler arası taşımalarda kullanılması zorunlu bir izin belgesidir.

Avrupa ülke sınırları boyunca artan taşıma trafiğini karşılayabilme maksadıyla bütün taşımacılık türlerinde işbirlikleri amaçlayan konferans üyeleri 1973 senesinde Ubak belgesi kullanma ve uygulama kararını almıştır. Bu doğrultuda 1974 senesinde 385 tane UBAK belgesini deneme amaçlı yürürlüğe konmuştur.