Türkiye'de Ascendum Türk bünyesindeki AirRail Türkiye organizasyonunun satış ve satış sonrası hizmetleri garantisi altında olan Konecranes, 45 ton'luk kaldırma kapasitesiyle dünyanın ilk hibrid konteyner istifleyicisi olan SMV 4531 TB5 HLT’yi tanıtmaktan gurur duyuyor.Ürün; hibrid/dizel güç aktarma, elektrikli hidrolik kaldırma sistemi ve üstün kapasitör temelli enerji depolama özellikleri sunuyor. Bu yenilikçi istifleme aracı (reachstacker), sürücünün komutlarına geliştirilmiş performansı ve ivmesi ile yanıt verirken yakıt tüketimi ve emisyonunu da en az yüzde 30 oranında azaltıyor.

Dizel yakıt sarfiyatını önemli ölçüde azaltıyor

Yeni Konecraneshibrid konteyner istifleyici, müşterilere maliyet ve çevre yönünden önemli faydalar sağlıyor. Konteynerler tam doluyken ve normal bir taşımada, diğer dizel konteyner istifleyicilere göre en az yüzde 30 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu başarı aktarma organları, hidrolik kaldırma sistemi ve enerji depolama sistemi boyunca tüm enerji akışlarının elektrikli hale getirilmesiyle sağlanıyor.

Güç aktarma organlarının elektriklendirilmesi

Konvansiyonel bir konteyner istifleyicide güç aktarma organları dizel motor, tork çeviricisi ve şanzımandan oluşan dizel/mekanik bir sistemdir. Dizel motoru itme için gerekli enerjiyi üretir. Enerji akışı mekaniktir ve oldukça karmaşık bir mekanik şanzıman gerektirir. Fren sayesinde elde edilen enerji ısı halinde çevreye dağılır ve boşa harcanmış olur.