Her iki şirketin 2013 bilançolarına göre yaptıkları Ar-Ge yatırımları toplamda 1.5 Milyar Avro (yaklaşık 2,1 Milyar US-Dolar) mertebesindedir ve bu da ZF’yi dünya çapında araştırma ve geliştirme konularında öncü bir pozisyona getirmektedir.

Amerika ve Çin’deki satışlarda iki kat artış TRW’nin satın alınması ile birlikte, ZF, dünyanın en önemli iki pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki satışlarını iki katına çıkaracak.

ZF, 1979 yılından beri Amerika pazarındadır ve 2013 yılında faaliyete başlayan Güney Carolina’daki otomatik şanzıman üretim merkezi ile birlikte 12 üretim tesisine sahip. ZF birleşme neticesinde Amerika piyasasındaki yıllık satışlarını 2.8 Milyon Avro’dan (3,9Milyar Dolar) 6.5 Milyon Avro’ya (9,0Milyar Dolar) çıkarmış olacak.

Birleşme neticesinde ZF, Asya-Pasifik pazarının üçte ikisini  oluşturan Çin pazarında 3 Milyar Avro’luk (4,1Milyar Dolar) satışını önemli ölçüde arttıracak. ZF, TRW ile birlikte Çin pazarında çok daha güçlü olacak ve satış rakamını 4 Milyar Avro’ya (5,5Milyar Dolar) çıkaracak, ayrıca birleşik şirketler Asya-Pasifik pazarında 5.4 Milyar Avro’luk (7,5Milyar Dolar) yıllık ciro mertebesine ulaşacak.

Satınalma muhafazakar şekilde finanse edildi ZF, Citigroup ve Deutsche Bank’tan finansal destek aldı ve muhafazakar finans politikasına bağlı kalarak finansman desteği sağladı. Birleşik şirketin güçlü büyümesi ve nakit akışı sayesinde ZF, gelecek yıllarda borçlanma oranını önemli ölçüde düşüreceğini öngörüyor.