2000’li yılların başından itibaren kamyondan çekiciye dönüşün yaşanmasıyla ahşap kasalara olan ihtiyaç da giderek azaldı. Günümüzde kamyon kasaların yerine çekiciler için üretilen platform kasalar kullanılıyor. Avrupa normlarını karşılayan platform kasalar Türkiye’nin adeta joker ürünü olarak kullanılıyor. Bakliyattan, keresteye, rulodan, çimentoya kadar pek çok ürün artık platform kasalarla taşınıyor. 13,60 m uzunluğa sahip platform kasalar pazarda sal kasa olarak adlandırılıyor. Söz konusu araçlar diğer treylerde olduğu gibi modern fren sistemlerine sahip. Ayrıca eski kasalardan farklı olarak yük emniyeti için birçok bağlantı ve güvenlik sistemi de bu araçlarda bulunuyor. Aracın hafif ve sac kapaklı olmasından dolayı faydalı yük ağırlığı da kullanıcısına önemli avantaj yaratıyor. Platform kasaların yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında pazarı var. Özellikle Türki Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarında kendisine alıcı buluyor. Aracın hem dökme hem de paletli yüklemeye olanak sağlaması aracın pazar potansiyelini önemli ölçüde artırıyor.

5 yılda 7 bin adetlik platform

Pazarda Tırsan, Serin, Krone, Koluman ve Otokar başta olmak üzere büyük üreticilerin bu alanda ürünleri bulunuyor. TREDER üyeleri 2014 yılında toplamda iç ve dış pazarlarda 1873 adet platform kasa satışı gerçekleştirdi. Satışların 1742 adetlik bölümü iç pazara yönelik oldu. 2013 yılında ise 1809, 2012 yılında 772, 2011 yılında ise 1008 adet satış gerçekleştirildi. Bu yılın ilk yarısında 819 adet satış gerçekleştirildi. Son 5 yılda bu yılda yapılacak satışlar eklendiğinde ortalama 7 bin adetlik bir platform kasa pazarı ortaya çıkıyor.



Serin Treyler, platform kasada liderliğe adım adım ilerliyor

Yurtiçi taşımacılıkta kullanılan platform kasa treyler modelinin, Serin’de üç farklı modeli bulunuyor. Dökme ve paletli malzeme taşımaya uygun olan Serin Platform modelinde geliştirilen kapak formu, yüklemesi yapılan dökme hububat ürünlerinde sızdırmazlık konusunda iddialı.  Standart, Çivili kapak ve Rulo Havuz modelleri ile müşterilerine ulaşan Serin, uygun yüke göre uygun model arayışlarında olan kullanıcısına cevap veriyor. 

Tüm modelleri 13600 uzunluk ve 255 genişlikle 34 euro palet yüklemesinin yapılabildiği, kolaylıkla açılabilen 5 x 2  kapaktan oluşuyor.  Yük ve can emniyeti için geliştirilen frenleme ve viraj dengeleme sistemleri tüm modellerde standart olarak bulunuyor. 3 x 9000 kg taşıma kapasitesine sahip Serin marka diskli veya kampanalı aks grubu kullanılıyor. Muadili sayılabilecek ithal aks grubu ise opsiyonel olarak müşteri tercihine bırakılıyor.

 Standart Kilitli kapak modeli 5850 kg gelen boş ağırlığı ile de taşıma yapan firmaların dikkatini çekiyor. Bu diğer üreticilerin aynı modellerine göre taşımada ciddi bir ek tonaj kullanımı sağlıyor.  Paletli yük, mermer ocaklarında blokların taşınmasında tercih edilen Standart modelde, babalar üzerine yerleştirildi, kolay açılıp kapanabilen özel geliştirilen kilit sistemi, 80 cm yüksekliğinde kataforez ile kaplama yapılarak uzun yıllar paslanmaya karşı koruması sağlandı. Serin için özel üretilen kapak sacı ve profilden imal edilen kapakları kilitliyor. Her kapakta taşıma güvenliğini sağlamak için 5 adet çadır gergi halkası yer alıyor.

Serin Platform treylerin diğer başarılı modeli olan Çivili kapak modelinde, 90 cm yüksekliğinde, Serin için özel imal edilmiş saç ve profilden mamül, yüzeyi kataforez kaplama yapılarak paslanmaya karşı dayanıklı 5 x 2 kapaktan oluşuyor. Kapaklar babalara 4 adetli çivili bağlantı elemanları ile kolayca kilitlenebiliyor. İlave kapak takmaya müsait olan bu modelle hacimsel ürünlerin taşımacılığında, buğday, arpa gibi hububat taşımacılığının yan ısıra diğer zirai ürünlerin taşımacılığında tercih edilen çivili kapak modelinde,  paletli ürünlerin taşıması için forklif yüklemeye dayanıklı taban döşemesi kullanılıyor.

Rulo yüklerin taşınmasına yönelik kullanılacak platform treylerlerin taban döşemesi Standart ve Çivili Kapak modellerde opsiyonel uygulanarak imal edilmekteyken, 2015 yılında bu ürün, Serin Treyler tesislerinde seri üretimi planlanan bir model halinde geliştirildi. Taban döşeme kapakları kolayca açılarak 5160 x 1160 mm boyutunda ve 1700 x 680 mm boyutunda iki farklı havuzun meydana geldiği taban döşemesi ile farklı ebatlarda rulo tip ürünlerin taşıması daha kolay ve güvenli hale getirildi. Havuz kapaklarının kapatılması ile elde edilen düz ve forklift çalışmasına imkan veren döşeme sistemi sayesinde Rulo Havuzlu Taşıyıcı ile paletli ve dökme yük taşımasında da kullanımı kolaylaştırıyor. Önceki yıllarda rulo tip ürünlerin taşınmasında kullanıcılar, bir takım takoz yöntemlerini uygulayarak nakliye ediyorlardı. Ancak ani şerit değişikliği veya frenleme gibi durumlarda yük,  dengesini kaybediyor, maddi ve ölümlü kazalara sebep oluyordu. Şase içine dengelenen havuz içine yerleştirilen ürünlerde bu tip kaza riski minimize edildi. Ayrıca taban döşemesinde standart olarak bulunan bağlantı elemanları sayesince güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Yük ve can güvenliği en üst seviyede tutularak,  müşteri beklentilerine göre geliştirilen bu ürünlere son yıllarda talep artış başarısı yakalanmış.  TREDER verilerine göre Serin platform treyler pazarında her geçen yıl pazar payını arttırıyor. 

Türkiye yollarında seyahat eden platform kasa treylerin,  bin adetten fazlası Serin markasını taşıyor. Bu kadar fazla sayıda ürünün yurt genelinde farklı yol ve arazi şartlarında başarı ile kullanılıyor olması, ürünlere zamanında servis hizmetinin ulaştırılması, değerini koruyan ikinci el piyasası gibi sebeplerle Serin Platform Kasa Treylere talep gün geçtikçe arttırıyor.


Krone 120 noktadan yükü sabitliyor

Platform römorklarını diğer ürün gruplarıyla aynı teknolojiyle üreten Krone, KTL Katoforez boya sistemi ile 10 yıla varan pastan kaynaklı çürümelere karşı garanti veriyor. Krone Ticari Araçlar CEO’su Rıza Akgün, TREDER Haber Dergisi’nin platform kasalarla ilgili sorularını yanıtladı.

Platform kasaları kimler kullanıyor?

Özellikle tonaj uygulaması sebebiyle alışılagelmiş kamyon taşımacılığının azalmaya başlaması ile birlikte Türkiye iç pazarında TIR’a dönüş başlamıştır. Bu dönüşümle birlikte kamyon ile iç nakliye yapan firmalar tercihlerini 13,60 m. uzunluğunda platformdan yana kullanmışlardır.

Hangi ürünlerin taşınmasında kullanılıyor?

Aslında ürünleri sınıflamak oldukça zor ama genel müşteri portföyüne bakıldığında gerek paletli gerekse yığma yük taşımacılığı yapan tüm iç nakliye firmaları platform römorkları tercih edebiliyor. Özetlemek gerekirse inşaat hammaddeleri (Bims, mermer, vs.), çuvallı yük taşımacılığı, sebze-meyve taşımacılığı, orman ürünleri taşımacılığı.

 Ürünlerinizin rakiplerinden ayıran yönleri nelerdir?

Krone olarak platform römorklarımızı tüm ürün gamımız ile aynı üretim teknolojisi ile üretiyoruz. Örneğin üst yapılı tenteli römorklarımızda kullanılan aynı şasi platform römorklarımızda da kullanılmakta, ayrıca tüm Krone römorklarında olduğu gibi Platform römorklarımızda da KTL Katoforez boya sistemi ile kullanıcılarımıza 10 yıla varan pastan kaynaklı çürümelere karşı garanti veriyoruz.

Platform römorkların zorlu yol koşullarında kullanılacağı varsayılarak güçlendirilmiş dingil sistemi standart olarak römorklarımızda bulunmaktadır. Yine tüm Krone römorklarında olduğu gibi bu ürünlerimizde de 7.000 Kg’a kadar taban forklift taşıma kapasitesi standarttır.

Türkiye’de üretime başladığımız 2013 yılı ile birlikte 5 kapaklı (Çelik) platform römorklarımızı da müşterilerimizin kullanımına sunmuş bulunuyoruz. Ayrıca alüminyum kapaklı römork üretimimizde devam etmektedir.

 Bugüne kadar kaç adet açık platform kasa satışı gerçekleştirdiniz?

250 adet Platform kasa satışı gerçekleşmiştir.

Platform kasa ihracatı da yapılıyor mu?

Evet, Türki Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika’ya yapılmaktadır.

 Platform kasalarda yük güvenliği için neler yapılmalı?

Tüm Krone modellerimizde olduğu gibi platform römorklarımız da Code XL sertifikasına haiz olarak üretiliyor, ayrıca tasarımı tamamen Krone’ye ait olan multilock güvenlik sistemiyle müşterilerimize yüklerini televrenin her iki tarafından ve 120 ayrı noktadan sabitleyebilecekleri bir römork sunuyoruz. Özellikle yüklerin açık olarak taşındığı düşünüldüğünde kullanıcıların yüklerini güvenle ve 3.ncü taraflara zarar vermeden taşıyabilecekleri bir römorku tercih etmeleri çok önem arz ediyor.

Tüketiciler bu ürünü alırken nelere dikkat etmeli?

Tüketiciler öncelikle kendilerine satış sonrasında minimum servis masrafı çıkartacak, ikinci elde değer kaybetmeyecek, yüklerini güvenle taşıyacak, yedek parçasına ve servisine kolayca ulaşabilecekleri bir ürünü tercih ederlerse işletme maliyetlerini minimuma indirmiş olacaklardır. Ayrıca zorlu yol ve yükleme koşullarında çalışacak olan platform römorklarda sağlamlık en önemli seçici etmen olmalıdır.

 

Koluman, platform kasada iddialı

Türkiye’nin en modern treyler ve üstyapı fabrikasını açmaya hazırlanan Koluman, platform kasalı ürünlerde oldukça iddialı. Firma, 2012 yılında 382, 2013 yılında 227 ve geçtiğimiz yıl 224 adet platform kasa satışı gerçekleştirdi. Ürünlerle ilgi bilgi veren Koluman Otomotiv Endüstri Satış ve Pazarlama Müdürü Veli Güçlü, platform kasaların genellikle yurtiçi taşıma yapan bireysel taşımacıların tercih ettiğini söyledi. “Kamyon ile nakliye yapan K1 belgesi sahibi şahıs firmalarının belge tonajını doldurmak ve ilave tonajlı yük taşımak için kullandığı araçlardır.” diyen Güçlü, platform kasalı ürünlerin kullanım alanları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Tarımsal ve tarıma dayalı sanayi ürünleri, orman ürünleri, işlenmiş ve işlenmemiş madensel ürünler, demir çelik sanayinde hammadde ve işlenmiş ürünlerde, limana dayalı Big Bag’ler içerisinde yük taşımacılığında, yurt içi nakliyecilerinin ve kargo ambarlarının parsiyel yüklerinde kullanılıyor.”

3 yıl garanti

Koluman’ın bazı platform kasa modellerinde 3 yıla kadar garanti verdiğini vurgulayan Veli Güçlü, avantajlarını ise şöyle sıraladı:

“- Müşteri beklentilerini karşılayabilecek fiyat, finansman, servis, donanımsal seçeneklerimizin bulunması

- Ürünlerimizin ikinci el değerini koruyabilmesi ve hızlı satış süreci 

-Platform kasalı ürün tasarımlarımızdaki çeşitliliğimiz,

-Üretim Satış ve Satış Sonrası ekiplerimizin yetkin olması erken teslimat ve servis sürelerini sağlayabiliyor olmamız”

İhracat pazarları hakkında da bilgi veren Güçlü, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Afrika ülkelerine ihracat yapıldığını söyledi.



Platform-açık kasa yarı römork ürünlerinde yük güvenliğinin de önemine değinen Güçlü, araçta bulunan güvenlik unsurlarını şöyle sıraladı: “Araçlarda kullandığımız çeşitli marka dingillerimiz disk frenlidir. Kullandığımız Fren Mekanizmalarımız 71/320 AT yani Avrupa normlarına uygun ABS ve RSS içeren sistemlerdir. Araç tabanı 30 mm reçine kaplı multiplex tahta kaplı ithal malzemedir. Çelik ön duvarımız olmakla birlikte yük dayanma ve kaymasına karşın iç koruma tahtası ile kaplanmıştır. Araç şasesindeki enine taşıyıcılar 33 adet olup rakiplerimizde bu rakam bizim çok altımızdadır. 8 adet RO-RO halkası, 13 x 2 Yük bağlama halkaları, isteğe bağlı olarak araç içinde yük kaymasını engelleyecek aparat ve teknik donanım bulunması. Şasenin esnek ve mukavim olması sonucu yüke gelebilecek darbenin sönümlenmesi. Arka Tamponun isteğe bağlı olarak kalkar olması.”