Türkiye’nin 24 bin treyler üretimiyle önemli bir noktada olduğunu vurgulayan  Akman, Türkiye’de şirketleşilmesini Aspöck’ün dünya sathında büyüme planlarında önemli bir adım olarak değerlendirdi. Aspöck’ün 10 ülkede daha kuruluşu olduğunu söyleyen Akman, Türkiye’deki yapılanma sayesinde büyük üreticilerin taleplerini 1-2 hafta içinde, küçük üreticilerinin taleplerini ise birkaç gün içinde karşılayabilecekleri bilgisini verdi.

Akman, şirket hedeflerini şöyle dile getirdi:

“Şu anda %45-50 oranında olan pazar payını 20-25 puan daha arttırmayı düşünüyoruz. 2013 yılında ağırlıklı olarak Tırsan başta olmak üzere Otokar, Serin, Koluman, Isısan ürünlerimizi kullandı. Mevcut müşteri portföyünü genişleterek, OEM müşteri sayısını en az 20’ye çıkartmayı hedefliyoruz. 2013 yılında yaklaşık 1.3 milyon euro ciro yaptık. 2014’te en az 2.5 milyon euro ciro hedefliyor, satış sonrası markette de büyümeyi düşünüyoruz.”

Kopya ürünlerle mücadele edeceğiz

Satış sonrası için yurt sathına yaygın satış kanallarını kullanacaklarını belirten Akman, ayrıca kopya ürünlerle le mücadele edeceklerini söyledi.  Akman sözlerini şöyle sürdürdü: “Kopya üretimi takip ederek, gerekli yasal tedbirlerin alınmasını sağlayacağız. Kalite olarak orijinaliyle kıyaslanamayacak olan kopya ürünler yarı fiyatına satılıyor ama can ve mal güvenliğimizi de tehdit ediyor.” Kopya ürünlerin genellikle marka adı yazılmaksın, tip onay numarası olmadan üretildiğine dikkat çeken Selçuk Akman, AB’de kopyalamanın önüne geçmek için fabrika kapatmaya varan cezalar uygulandığına dikkat çekti. Kopya ürünlerle mücadele için TUV TÜRK muayene istasyonlarında denetimlere başlandığını dile getiren Akman, Yol Kenarı Denetim İstasyonları’nda da bu denetimlerin yapılması gerektiğini savundu.

Treyler aydınlatmalarının LED olmasının çevre ve güvenlik açısından avantajlı olduğuna değinen Akman, “Düşük enerji tüketiminden dolayı daha az kablo kullanılıyor. Ayrıca kullanılan plastik malzeme de yüzde 100 geri dönüşümlü. LED teknolojisi diğer aydınlatmalardan daha kısa sürede tepki verdiği için arkadan takip etmekte olan diğer sürücülere 8 saniye zaman ve frenlemede 4 metreye varan  avantaj sağlıyor. Bu, ani fren sonrası arkadan çarpma ile sonuçlanan kazaların azaltılmasında hayati önem taşıyor” dedi.