Son dönemde jantta yapılan geliştirmelere bakıldığında mega treylerler için yeni Dura Bright EVO jantını geliştirdiklerini ifade eden Alcoa Avurpa Pazarlama Müdürü Felix Sellmann 21,6 kilogram ağırlığındaki bu jant normal bir janta göre neredeyse yüzde 50 ağırlık avantajı sağladığını vurguladı. Selmann, ağırlığın yanı sıra bakımın ve temizliğin çok kolay olduğu bu jantın LvL One olarak da tedarik edilebileceğini kaydederek taşımacılık sektörüne yönelik ürünlerinin özelliklerini de geliştirdiklerini açıkladı.

Ağır taşımalar için bir başka ürünü daha sergileyen Arconic, yıpranmalara karşı ürünlerindeki geliştirmeye devam ettiğini açıklayan Selmann, çevreciliğin öne çıktığı ticari araç endüstrisine daha fazla katkıda bulunabileceklerini ifade etti.

Spesifik olarak süt taşımacılığına yönelik araçlara yönelik jantlarla yıpranmayı engelleyecek jant kenarlarıyla dikkat çeken ürünlerini de tanıtan Arconic, geçen yıl tanıttığı bu jantların yanı sıra otobüs üreticilerine yönelik jantlarını da fuarda sergiledi. Offroad uygulamalar için treyler fren disklerini koruyan özel delik sistemine sahip Alcoa Workhorse isimli jant geliştirdiklerini söyleyen Arconic yetkilileri daha fazla taşımaya destek olan ürünlerinin bakım gerektirmediğini ve verimliliği artırdığını vurguladılar.