DHL Supply Chain Genel Müdürü Hakan Kırımlı, 2007 yılınan bu yana ciro ve kapalı alan büyüklüklerini 3 katına çalışan sayısını ise 6 katına çıkardıklarını söylüyor. Geçtiğimiz yıl 18 aktarma merkezine ulaştıklarını ve lokasyon sayılarını da 31’e yükselttiklerini söyleyen Kırılı,

“Gebze 8, Esenyurt 3 tesislerinin açılışlarını gerçekleştirdik, Samsun,Trabzon ve Bursa Aktarma Terminallerini hizmete açtık. Halen müşterilerimize 81 ilde destek veriyoruz. 2013 yılında depolama kapasitemizi 344 bin metrekareden 400 bin metrekareye çıkardık. 2014 yılında bu rakamı daha da yükseltmeyi planlıyoruz” diyor.

Müşteri sayısı büyüyor

DHL Supply Chain geçtiğimiz yıl müşteri sayısını 100’ün üzerine çıkartırken 2014 yılında bunu daha da artırmayı hedefliyor. Hakan Kırımlı sağlık sektörüne yönelik bu yıl iki farklı yenilikçi çözüm getirdiklerini anlatarak, Track & Trace sistemi ve  özel iklimlendirme sistemli araçların sektörde fark yaratacığını kaydediyor. Firma 2013 yılında  “Track & Trace” (Takip Et ve İzle) sistemiyle 2013 Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü aldı.

“2014 senesinde firmamıza katma değer yaratacak şekilde müşteri portföyümüzü genişletmek için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Kırımlı, tesislerinin büyüklüğünü ihtiyaca göre artıracaklarını ve yurtiçindeki dağıtım ağını genişleteceklerinin de bilgisini veriyor. Kırımlı, “Ve en önemlisi sürdürülebilir hizmet anlayışımız ile müşterilerimizin öncelikli olarak tercih ettiği iş ortağı olmaya devam edeceğiz” diyor.

DHL’in global organizasyonunun önümüzdeki 10 yıllık yatırım planlarında Türkiye’yi bölgesinde bir lojistik merkezi olarak görmek istediğini açıklayan Hakan Kırımlı, ülkemizin bu potansiyelinin altyapı yatırımlarıyla desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.  

“Lojistik sektöründe ülkelerin birinci gelişmişlik göstergesi, hizmetin kalitesinin yanı sıra lojistik altyapısının dengesi ve yeterliliğidir. 2014 yılının kombine taşımacılığa daha fazla ağırlık verilerek; lojistik merkezleri, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri ve ulaşım modları arasındaki bağlantıların artırılmasıyla ülkemizde taşıma modları arasındaki dengenin sağlanması yolunda adımlar atılacak verimli bir yıl olmasını diliyorum” diyen Kırımlı, DHL Supply Chain olarak, 2014 yılında ve daha sonrasında lojistik sektörünün gelişimine destek vermek adına üzerlerine düşen görevi gerçekleştirmek için çalıştıklarını aktarıyor.