WACD’nin eylül ayı verilerine göre ilk 10 içerisinde yer alan havayollarından sadece Turkish Cargo’nun pozitif sonuç elde ettiği eylül ayında, global hava kargo pazarındaki kümüle daralma yüzde -5.0 oldu.

Uzakdoğu ve Amerika pazarında olan büyüme

taşıyıcı hava kargo markası, satılan tonaja göre; Amerika Kıtasında yüzde 11.1, Uzak Doğu Bölgesinde yüzde 9.7, Avrupa’da yüzde 8.7, Ortadoğu’da yüzde 7.9 ve Afrika’da yüzde 5.3 büyüme gerçekleştirerek, hava kargo hizmeti sağladığı tüm bölgelerde olumlu sonuçlar elde etti ve bu bölgelerde olan istikrarlı yükselişini sürdürdü.

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları’nın kargo taşıma kapasitesine ek olarak, kargo uçağı filosu ile 88 destinasyona direkt kargo uçuşu gerçekleştiren, mevcut altyapısı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla sürdürülebilir bir büyüme sağlayan Turkish Cargo; mevcut uçuş ağında bulunan 300’den fazla destinasyonda, başarılı operasyonlarıyla kapasitesini artırmaya devam ediyor.

126 ülkeye hizmet sağlayan başarılı hava kargo markası; geniş hizmet yelpazesini ve operasyonel kabiliyetlerini, Türkiye’nin eşsiz coğrafi avantajlarlarıyla birleştirerek başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor.