2019 yılı birçok konuda farklılık gösterdiğimiz bir yıl oldu. Daha çok kendimizi referans alarak pozitif yönde dönüşüm gerçekleştirdik. Sektördeki rekabeti oldukça hissettik. Olabildiğince fiyat avantajları ile müşterilerimizin yanında durup, şirket içi alternatif tasarruf projeleri geliştirdik. Tasarrufu sadece maliyet düşürme odaklı yapmadık, çevreye duyarlılığımız her zaman baki. Kombine taşımacılık sayısını arttırarak Karbondioksit tasarrufu da yaptık. Ayrıca bu seneki araç yatırımlarımızı Euro 6C ve Euro 6D yönünde yaptık.
Şirket olarak olmazsa olmaz çalışmalarımızın başında dijitalleşme vardır. Çeşitli yeni işbirliklerimizde izlenebilinirliğimizi arttırdık. Mesela. Vodafone Güvenli araç ürününü kullanan ilk firma olduk. Manuel sürece gerek kalmadan dijital takograflarımızda depolanan verileri bilgisayarlarımıza indirebilme imkanı bulduk.
Yapay zeka günden güne insanı ele geçiriyor. İnsansız lojistik merkezlerinin olabileceğini gündeme getirip, çeşitli senaryolar ürettik.
Şirketimiz, sahada, müşteriye, çalışma arkadaşına, yüke, palete dokunan dinamik bir ekipten oluşuyor. Bunun getirisi tabi ki yadsınamaz. Marka değerimizi yaratan, şirketi bugüne getiren ekip yapısı budur. Ancak birilerinin artık oturup markamız üzerine sükse yaratacak çalışma yapması gerekiyordu.
Mesela, basit bir adım belki ama instagram hesabımız oldu; “hunerlogistics”.
En önemlisi; çokça ortak dil oluşturduk. Avrupa’daki ofislerimiz, Türkiye’deki şubelerimiz İstanbul Merkezimizin kullandığı aynı yazılım programını kullanmaya başladı. Tek ekranda herkes her şeyi görebiliyor. Daha çok birbirimizin hatrını sormak için arar olduk.
İş kombinlerimiz artık aynı, logolarımızı yerleştirdiğimiz üniformalarımızı giyerek işe geliyoruz.
Kısacası, 2019 için oldukça mutlu, 2020 için ise umutluyuz.
2020 senesi için umutlarımız üreticilerin yatırım yapması yönündedir. Bunun çıktısı olarakta ithalat & ihracat dengesinin sağlanmasını beklemekteyiz.
2020 için dilediğimiz şuki; döviz artışı olmaz ve faizler düşer.