Araç üstü ekipman sektörünün Türkiye’deki en etkin firmalarından biri olan Odabaşı Makina, çelik sektöründe Avrupa’nın önemli bir üreticisi olan ve yeni ürünleri ile Türkiye hedeflerini büyüten Ruukki ile işbirliği içine girdi. İki dev firmanın işbirliği ile üretilen damperde Ruukki’nin aşınma sacı Raex, şase bölümünde ise yüksek dayanım sacı Optim kullanılarak ürünlerin toplam ağırlığı en aza indirildi. Diyarbakır Ortadoğu İnşaat Fuarı'nda tanıtılan damperlerde, Avrupa’nın en kaliteli çelik üreticisi Ruukki ürünleri ile birlikte lojistik firmalarının en temel sorunu olan ağırlığın üstesinden gelinebiliyor.

Yıllık 2,3 milyon ton çelik üretim kapasitesi ile sektörün yıldızı konumuna gelen Ruukki, Türkiye’de başarılı faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Avrupalı özel çelik firması Ruukki, bu kez Diyarbakır Ortadoğu İnşaat Fuarı'nda Odabaşı Makina ile birlikte geliştirdiği damperi sektöre tanıttı. Ruukki’nin aşınma sacı Raex ve yüksek dayanım sacı Optim malzemeleriyle üretilen damper, kullanıcısına sağlayacağı yenilikler ile farklılık yaratıyor.   

Odabaşı Makina şirket sahibi Ahmet Odabaşı, projede neden Ruukki’yi tercih ettiklerini şöyle anlatıyor: “Türkiye’de araç üstü ekipman pazarının önde gelen firmalarından biri olan Odabaşı Makina olarak bu başarıyı pazarın beklediğinden daha kaliteli ve dayanıklı ürünler üretmemizle kazandık.  Ürünlerimizin üretilmesinde kullanılan malzemeler, özellikle de aşınma sacları çok önemli bir yer tutuyor. Ruukki ile çalışmaya başlamamızın başlıca sebebi Avrupa’da ve Türkiye’de kendini kanıtlamış yüksek kalitede aşınma saclarının üreticisi olması ve ayrıca Ruukki saclarının ürünlerimizin toplam ağırlığını azaltıyor olmasıdır. Bunun yanı sıra büküm ve kaynaklama işlemlerinde de en sorunsuz çalıştığımız malzeme olması ve bu işlemler için en kapsamlı teknik destek Ruukki tarafından gelmesi sebebiyle Ruukki ile işbirliği içindeyiz.”

Özel çelik üretiminde Avrupa’nın öncü firması Ruukki, Türkiye’de hedef büyütüyor…

Finlandiya merkezli özel çelik üreticisi Ruukki, 2009 yılında kendi ofisiyle giriş yaptığı Türkiye pazarında beklentilerin üzerinde hızlı bir büyüme grafiği sergiliyor. Her yıl tahminlerin üzerinde büyüme gerçekleştiren Ruukki Türkiye, 2013’te planlanan yıllık satış öngörülerinin %22 üzerine çıkarak %30 pazar payı ile yılı tamamladı.