Pazarlama stratejilerini Türk Savaşlarıyla ilişkilendiren yazar, tarihi olay  ve karakterleri bugüne uyarlıyor. Kitaba, saygın kitapevlerinden ve online satış yapan sitelerden ulaşılabiliyor. Malazgirt’ten Sakarya’ya, Katalon’dan Dandanakan Savaşı’na dünya tarihine yön vermiş Türk savaşlarının başarılı savaş stratejileri, pazarlama stratejilerine ilham kaynağı oldu. Bu stratejiler, Ekrem Özcan’ın 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda lansmanı yapılan ‘Türk Savaşları Işığında Pazarlama Stratejileri’ adlı yeni kitabında hayat buldu.

Pazarlamayla savaş arasındaki benzerlikleri ele alan kitaplar incelendiğinde, savaş örneklerinin çoğunun ya Çin ya da Avrupa kökenli savaşlardan alındığı görülüyor. Çin Generali Sun Tzu’nun savaş stratejilerini örnek alarak basılan yüzlerce pazarlama kitabı bulunuyor. İşte bu noktada, Ekrem Özcan ‘Çinlilere, akınlarından korunmak amacıyla Çin Seddi’ni kurduran, Avrupa’nın köklü imparatorluklarını dize getiren ve savaş sanatına birçok ilki katan Türkler’ diyerek ‘Türk Savaşları Işığında Pazarlama Stratejileri’ adlı kitabı kaleme aldı. Pazarlama dünyasına yeni bir soluk getiren bu kitapta; Katalon Savaşı’ndan Dandanakan’a, Malazgirt Savaşı’ndan Sakarya Savaşı’na Türk Savaş Stratejileri, pazarlama stratejilerine ilham verdi. 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında kitapseverlerle buluşan ‘Türk Savaşları Işığında Pazarlama Stratejileri’ kitabı, Türkiye’nin önde gelen firmalarında pazarlama-satış yöneticiliği görevlerini üstlenmiş ve halen profesyonel olarak iş hayatına devam etmekte olan Ekrem Özcan tarafından iki yıllık yoğun çalışma sonucunda kaleme alındı.

Bu kitapta; pazarlama dünyasında, yeni bir pazara girme, mevcut pazarda pazar liderine karşı pazarlama savaşını başlatma ve mevcut pazarda liderliğimizi korumak üzere savunma harekatı gerçekleştirmeye yönelik stratejiler, Türk Savaşlarının stratejilerinden örneklerle tespit edilebiliyor. Her strateji için bir başarıyla bir de başarısızlıkla sonuçlanan savaşları ele alan kitapta Malazgirt, Katalon, Dandanakan, Ankara, 1. Viyana Kuşatması ve Sakarya Savaşı’nın stratejilerine yer veriliyor. Kitapta ayrıca, ‘başarılı pazarlama lideri nasıl olmalıdır?’ sorusuna cevap, dünya tarihine yön vermiş, başarılı savaşları yönetmiş Türk liderlerinin kişisel özelliklerinden yola çıkarak verilmekte. Kişisel özellikleri mercek altına alınan liderler; Atatürk, Atilla, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim. Cinius yayınlarından çıkan, ‘pazarlama savaşı yöneten liderlerin başucu kitabı’ mottolu Ekrem Özcan’ın ‘Türk Savaşları Işığında Pazarlama Stratejileri’ kitabına, saygın kitapevlerinden ve online satış yapan sitelerden ulaşılabiliyor.

Ekrem Özcan kimdir?

ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu olan Ekrem Özcan; lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’de çalışmaktadır.   Lise öğrenimini Trabzon Fen Lisesi’nde, liseden ‘Örnek Öğrenci, Örnek İnsan’ ödülü alarak mezun oldu. Üniversite Öğrenci Yerleştirme Sınavında (ÖYS) ilk 500’e girerek ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşti. ÖYS derecesi ile 4 sene boyunca Hacı Ömer Sabancı Bursunu almaya hak kazandı.   ODTÜ şeref listesine de girerek Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özcan; iş hayatına, Ankara’da Aselsan A.Ş.’de Üretim Planlama Mühendisi olarak başladı. Dört yıl bu görevi yürüttükten sonra Sabancı Holding bünyesindeki Temsa Global A.Ş.’ye geçti. Temsa Global’in Mısır’da kurduğu Temsa Egypt şirketine, Lojistik kapsamında Genel Müdür Danışmanı olarak da hizmet verdikten sonra, 2007 yılında Temsa Pazarlama bölümüne geçmiş ve 2011 Eylül ayına kadar Pazarlama Yöneticisi olarak görev yapmıştır.   Bilkent Üniversitesi Pazarlama Kulübü tarafından gerçekleştirilen 2007 yılı en iyi pazarlama projeleri araştırmasında, proje yöneticiliğini yaptığı Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme (TOGİ) Projesi, “En iyi müşteri odaklı pazarlama projesi” seçilmiş ve Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen törende verilen ödülle, Ödüllü Pazarlamacılar arasına girmiştir.    ‘İşin Aslı’ ve ‘Türkiye Otobüs İşletmeciliği’ adlı iki kitabı yayımlanmış olan Özcan, 2004 yılında, memleketi Kütahya’nın gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla, Kütahya Gençlik Kulübü’nün (www.kugek.org) kurulmasına öncülük etmiş; 2004 yılından itibaren kulübün kurucu genel başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca; 2008 yılında ‘En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülü almış olan, 2.800 üyeli, sektörün en büyük sivil toplum örgütü Kaptanlar Kulübü’nün (www.kaptanlarkulubu.org) kurucu koordinatörlüğünü de yürütmüştür.