İstanbul'da yaşanan hava mahalefiti nedeniyle ulaşımda oluşan aksaklık ekonomiyi de olumsuz etkiledi. Üretimde büyük sıkıntı yaşayan firmalar, ürünlerini de marketlere ulaştarımayınca kayıplar büyüdü.  
İstanbul’da zincir marketlerin rafları boş kaldı. Raflarda günlük tedarik edilen süt ürünleri tükenmiş durumda. Tüketiciler marketlerden sonra bakkalların da rafını boşalttı.
Sebze, meyve ve balık gibi canlı ürünlerin tedarikinde büyük sorunlar yaşanıyor. İstanbul Haline giren araç sayısı yarı yarıya düşerken, balıkçılar da sefere çıkamadı. Bütün bunlara bağlı olarak sebze, meyve ve balık ürünlerinde fiyat artışları yaşandı. 

Yurtiçindeki kargo dağıtım hizmetleri arap saçına dönmüş durumda. Dağıtım firmaları müşterilerine hizmet veremeyecekleri konusunda uyarıda bulunurken, Türkiye genelinde pek çok noktada kargo transferi yapılamıyor.
Kar yağışından uluslararası taşımacılıkta bundan nasibini almış durumda.  Özellikle Batı sınır kapılarında devam eden ağır kış koşulları sebebiyle sınır geçiş işlemlerinde beklemeler yaşanıyor. Hafta sonundan bu yana süre gelen ağır kış şartları sebebiyle ithalat ve ihracat taşımalarında aksamalar meydana geldi.  Kapıkule'de akaryakıt tedarikinde de sorunlar yaşandı.

Hava böyle devam ederse açlık kapıda?
Hava muhalefeti böyle devam ederse İstanbullular ciddi açlılk tehditiyle karşı karşıya kalacak. Ancak meterolijiden gelen haberler sevindirici. Önümüzdeki günlerde hava ısınacak.