Toplumda ve çalışanlar arasında çevre temizliği ve doğal çevrenin korunması gibi konularda farkındalığı artırmak amacıyla kutlanan günde, yaklaşık 150 adet fidan dikildi, çevre temizliği yapıldı.

Goodyear, Adapazarı fabrikasında 2000’li yılların başından beri Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenliyor. Bu etkinlikler kapsamında fabrika sahası, otoban kenarları ve çeşitli kamusal alanlarda ağaç dikimi gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar bahsedilen alanlara yaklaşık 1200 adet ağaç dikilmiş durumda. Ayrıca etkinlikler dahilinde fabrika alanı, bölgedeki ormanlık alan ve dere kenarları çalışanlar tarafından temizleniyor.

5 Haziran’daki etkinliklerle ilgili konuşan Goodyear Adapazarı Fabrikası Üretim Direktörü Rick Hindi, “Sanayileşme ve artan kentleşmeyle ortaya çıkan çevre kirliliği ve özellikle büyük şehirlerde insanların nefes alabileceği yeşil alanların azalması, insanlığın en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu nedenle, doğanın korunması ve yeni nesillere daha yaşanabilir bir gelecek bırakılması hususunda, duyarlı insanlara ve kurumlara oldukça önemli görevler düşmektedir. Goodyear Türkiye çalışanları olarak, bu yıl da Dünya Çevre Günü’nde dikeceğimiz fidanlarla daha güzel bir dünyaya katkıda bulunacak olmanın gurur ve mutluluğu içindeyiz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Çevre konusunda duyarlı ve etkin şirketlerden olan Goodyear, Adapazarı ve İzmit fabrikalarında, yıl içerisinde emekli olan tüm çalışanları için ağaç dikimi gerçekleştiriyor. Bunun yanında, her sene ‘İş Güvenliği ve Çevre’ konulu resim yarışması düzenleyerek, çalışanların ve çocuklarının bu konulardaki farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Ayrıca Goodyear yetkilileri, çeşitli okullarda çevre eğitimleri veriyor, üniversite öğrencilerinin fabrikalarına teknik ziyaret yapmasına olanak sağlayarak çevre ve atık yönetimi uygulamalarını öğrencilerle paylaşıyor. Bunlara ek olarak Goodyear, çevre fuarlarıyla çalışanlarını bilgilendiriyor.