İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, yaptığı açıklamada "Heyetimiz gümrük memurlarını bu sabah aldı. Şu an dönüş yolundalar." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı da, terör örgütü tarafından kaçırılan 20 gümrük memurunun kurtarıldığını ve personelin Habur Sınır Kapısı'ndan girişlerinin sağlanacağını bildirdi.

20 KİŞİ KAÇIRILMIŞTI

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana akibetlerinden haber alınamayan 10 görevlinin ardından Van'ın Sarayilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki görevlerinden 21 Ağustos günü dönen 10 gümrük memuru PKK tarafından kaçırılmıştı.

HEYET DEVREYE GİRDİ

Gümrük muhafaza memurlarının kurtarılması için İHD ve KESK'e bağlı Büro Sen'den oluşan bir heyet geçtiğimiz cuma günü devreye girdi.

KUZEY IRAK'TA ALINDILAR

İHD Genel Başkanı Türkdoğan, İHD Genel Başkanı Raci Bilici'nin başkanlığını yaptığı heyetin bu sabah gümrük memurlarının Kuzey Irak'ta alındıklarını belirtti.

"GİRİŞLERİNİ BEKLİYORUZ"

Türkdoğan, heyetin memurları bu sabah teslim aldıklarını belirterek "Heyet beraberindekiler ile birlikte yola çıktı. Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapmalarını bekliyoruz." dedi.