Almanya, 1 Ocak 2021 itibariyle, yeni CO2 vergisi, şirketlerin dizel ve benzin, kalorifer yakıtı ve doğal gaz tükettiklerinde üretilen CO2 için 25 euro / ton ödemeleri gerekiyor. 2026'dan itibaren 55-65 euroya çıkması bekleniyor.

Schmitz Cargobull CEO Andreas Schmitz, yeni araçlarla çevresel yükün yılda 2,3 ton CO2 azaldığını belirterek, "Tüm yolculukların yalnızca yüzde 50'si "aerodinamik" modda ve yüzde 50'si "hacim" modunda, gövde indirilmeden yapılırsa, EcoFlex, 1 milyon km'de 7,700 euro veya yılda 900 eurodan fazla tasarruf sağlıyor.”

Schmitz Cargobull Satış Direktörü Boris Billich avantajlarına ilişkin olarak, “Eko-Jenerasyon konsepti hem çevre için iyidir hem de nakliye sektörü için maliyetleri düşürmektedir. Bu araç konseptinin, filo değiştirme programının bir parçası olarak Alman federal hükümetinin iklim koruma programı kapsamında da sübvansiyona uygun olacağını varsayıyoruz" dedi.

Yeni aerodinamik gövdeye sahip ilk araçlar üretilerek, nakliye firmalarında test ediliyor. Schmitz Cargobull yetkilileri, satışlar Ocak ayı sonundan önce başlayacak ve seri üretime 2021 yılının ikinci çeyreğinde başlanacağını açıkladı.