Sağladığı birçok avantajla rakiplerinden ayrılarak öne çıkan ve segmentinin en fazla kazandıran aracı olma iddiasını taşıyan Mitsubishi Fuso Canter, yenilenen yüzü, yeni Euro 5 motoru, artan sürüş performansı, uzayan bakım aralıkları ve çift kavramalı otomatik şanzımanı Duonic ile kullanıcılarına artı kazanç sağlıyor.

Hafif kamyon sınıfı için dünyada ilk

Her zaman öncü olan Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyon sınıfında dünyada bir ilk olan Duonic çift kavramalı otomatik şanzımanı sunuyor. Duonic şanzımanlı Yeni Canter; üstün performans, konfor ve kesintisiz hızlanma avantajlarının yanı sıra yakıt ekonomisi de sağlıyor. Duonic şanzıman sayesinde Yeni Canter yokuşlarda yüklüyken bile geri kaydırmıyor, sadece frenden ayak çekilerek gaza basmadan hassas yanaşma yapılabiliyor, eco mode seçeneği sayesinde daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Duonic şanzıman eco mode seçeneğinde normal trafikte %2, sıkışık trafikte ek %8 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca Duonic şanzıman çift kavrama özelliği sayesinde vites geçişlerinde yaşanan sarsıntı ve tork kesintisini minimuma indirerek sürüş performansı ve konforunu artırıyor. Islak tip çift kavraması sayesinde Duonic şanzıman bakım gerektirmiyor, bu da kullanıcısına hem zamandan hem de bakımdan kazandırıyor. Hassas ilerleme fonksiyonu sayesinde de yanaşma sırasında çarpma ihtimalini azaltır.

DuonicTM vitesli Mitsubishi Fuso Canter

Nitelikli üstyapı ile donatılmış kamyonlar çoğunlukla düşük hızda ve dur kalk trafikte çalışır. Düşük hızlarda çalışan çöp kamyonu, yol süpürme aracı, yol çizme aracı vb. araçlarda çalışan duonic şanzıman ile donatılmış Mitsubishi Fuso Canter çift debriyajı sayesinde balata değişimine ihtiyaç duymaz. Bu da hem yedek parça hem de zaman tasarrufu sağlar. Bu araçların bazı durumlarda hassas ileri ve geri gitmeleri gerekir, Canter’in sürükleme fonksiyonu sayesinde çok düşük hızda hassas yanaşma yapılabilir. Ayrıca vites geçişlerinde tork kesintisinin çok az olması vites şokunu minimuma indirerek personelin çalıştığı çöp toplama  aracı gibi araçlarda ekstra fayda sağlar. Aracın yokuşlarda kaydırmaması ve park kilidi sayesinde araç yüklüyken bile kullanım kolaylığı sağlar.