İlk üretilen araçlar, Transmedya Dergisi’nin de aralarında bulunduğu 50’nin üzerinde uluslararası basın mensubu tarafından Hyundai’nin Antalya’da düzenlediği “Test Sürüşü Organizasyonu”nda test edildi. 50’ye yakın ülkeye ihraç edilecek olan H350 Serisi minibüs, panelvan ve kamyonetler Mayıs ayından itibaren Türkiye pazarında, hemen ardından da sırasıyla Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Avusturya, İtalya, Polonya, İspanya ve İsviçre pazarlarında satışa sunulacak.

Basın mensupları toplamda 110 km’lik bir parkurda ilk kez H350 araçları test etme şansı yakaladı. Yüksüz olarak gerçekleştirilen testlerde H350 Serisi araçlardan panelvan modeli denendi. H350 ürün ailesinin diğer iki üyesi olan minibüs ve kamyonet de yakından incelendi.          


Avrupa işi

H350 ilk bakışta performans ve estetiği birarada sunan bir izlenim veriyor. Hyundai logosunun büyük olarak yer alması, önden arkaya doğru uzanan çizgiler, farların yanlara doğu uzanması aracın “Avrupa işi” olduğunu gösteriyor.  Avrupa işi dememizin ardına sadece dış görünüş yok. Binek otomobilden esinlenilen konfor ve akıllı teknolojiler, güvenlik sistemleri, sürüş konforu ve emniyeti bu aracı Avrupalı yapıyor.


 


25 saklama bölmesi

Aracın kontrol paneli ergonomisi, kullanım kolaylığı ve emniyetli çalışma sağlıyor. Araçta 25 saklama bölmesi çok ii düşünülmüş. Buradaki kullanılan malzeme kaymayı önleyecek maddelerden seçilmiş. Üç adet elektrik prizi bulunuyor. Hem telefon, hem de tabletinizi aynı anda şarj edebilirsiniz. Bu küçük ama önemli dokunuşlar aracı modern kılıyor. 


44 derecelik görüş açısı

Ticari Araçlar’ın en belirgin özelliklerinden biri panoramik görüş açısı. H350’ün sürücü kabini, hacim ve görüş mesafesi açısından güvenli ve keyifli. Sürücünün net görüş hattı ve H350’nin derin yan camları sayesinde dışarısı rahatça görülebiliyor ve ön cam 44 derecelik son derece rekabetçi bir görüş açısı sunuyor.


 


Otomobil konforu

Hyundai için otomobilin konforunu hafif ticari araca taşımayı başarmış. Kullanıcı dostu hız kontrolü, arka güvenlik kamerası, park yardım sistemi ve silecekleri harekete geçiren yağmur sensörü bunların başlıcaları. H350’nin otomobile benziyen diğer bir özeliği de sürüş konforu. Aracın McPherson tipi ön süspansiyonlar ve horizontal yaprak yaylar ile arkada parabolik yaylar ve denge barları her türlü yükleme koşulunda konforlu ve emniyetli sürüş imkanı veriyor. H350 12,9 metrelik dönüş çapı ile şehiriçi kullanıma çok uygun. Direksiyonun küçük olması da manevrayı kolaylaştıran artı bir özellik. Rahatlık ve konfor sağlayan bu özellikler, araç sürücüsünün memnuniyetini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda güvenlik ve etkinlik de sağlıyor.


 Dokuz adet sürüş destek sistemi

Araca dahil olan Dinamik Kontrol Sistemi ile dokuz adet elektronik cihaz sürücüye yardımcı oluyor ve koruma sağlıyor. Bu cihazlar arasında Savrulma Önleyi Kontrol Sistemi (Anti – Roll), Elektronik Fren Dağılımı, Ani Frenleme Uyarı Sistemi, Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi, Elektronik Denge Kontrol Sistemi, Hidrolik Fren Asistanı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Acil Durma Sinyali ünitelerini sayabiliriz. Ayrıca araçta “Şerit Takip” sistemi de bulunuyor.


 Darbe emici kaporta

Hyundai mühendisleri olası çarpışma hallerinde tüm yolcuların ve sürücünün güvenliğini maksimum düzeye getirdi. Yepyeni kaportada yüzde 75 oranında kullanılan az karbonlu çelik ile kapalı ring sistemi darbe kuvvetini ve üst üste binen yan çerçeveleri eşit olarak dağıtarak, darbeleri daha etkin bir şekilde emiyor. H350, segmentinde kazalara karşı dayanıklılık açısından en iyi derecelendirme notuna sahip. Ticari Araç müşterilerinin aradığı kalite, sağlamlık, ekonomi, konfor ve güvenlik gibi değerleri sunmak üzere tasarlanmış ve üretilmiş H350, ürün yelpazesi, standart ve opsiyon özellikleri ile göz doldurdu.


 İki farklı güçte A2 2.5 CRDI Turbo Dizel Motor

H350’de, Hyundai’nin standart veya yüksek motor gücüne sahip, arkadan çekişli ve altı vitesli düz şanzımanlı 2,5 litre turbo diesel motoru kullanıldı. Motorun özellikleri gerçek çalışma koşullarına yönelik olarak, en çok kullanılan 1.500 – 2.500 rpm devir hızı aralığında yüzde 10-20 daha fazla tork üretmek üzere geliştirildi. 


 


Ekonomik sürüş modu

Yakıt ekonomisini geliştirmek üzere H350’ye Hyundai’nin “Idle Stop’n Go” olarak adlandırılan akıllı dur kalk teknolojisini eklemek de mümkün. Vites değiştirme göstergesi, ekonomik bir sürüş sağlarken Gelişmiş Akü Yönetim sistemi frenleme enerjisinin geri kazanılmasını sağlayarak aküyü şarj ediyor. Bütün bu faktörler yakıt tüketimini yüzde 10’a kadar azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca Ekonomik sürüş butonu, motoru ekonomik moda alarak yakıt ekonomisinde yüzde 2 oranında ekstra bir artış sağlıyor.


Satış Sonrası Hizmetler  ve Garanti Uygulamaları

H350 müşterilere sıra dışı bir servis hizmeti ve rekabetçi bir bakım maliyeti sunuyor. Kazalara karşı dayanıklılığı ve arka tampon enerji emici ünitesi gibi akıllı çözümleri tamir maliyetlerini düşürürken yüksek bir ikinci el değeri sağlıyor. Ayrıca her modelde, rekabetçi iki yıl sınırsız kilometre ve 10 yıl paslanmazlık garantisi bulunuyor. Avantajlı günlük işletme maliyetlerinin yanı sıra yeni H350, birkaç yıllık kullanım sonrasında bile değerinin büyük kısmını koruyor olacak. EurotaxGlass’s üç yıl ve 90 bin km sonrasında aracın değerinin yüzde 36 olacağını teyit etti. Bu değer, bu segmentte rakiplerin ortalamasından yaklaşık yüzde 2 daha fazla.


 

Hyundai Motor Europe’un Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Thomas A.Schmid:

Avrupa’da 3.5 ton pazarı büyüyecek

 Hyundai Motor, halihazırda yıllık 110 bin adet üretim kapasitesiyle dünyanın ticari araç üreticileri arasında 12. sırada yer alıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde ticari araç üretimimizi %190 oranında arttırarak yıllık 320 binadet üretim kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz. Hyundai Motor'un global vizyonu, 2020 sonu itibariyle dünyanın "ilk 5" ticari araç üreticisinden biri olmaktır.

AB hafif ticari araç pazarı yıllık bir milyon adet civarında  gerçekleşiyor. En büyük talep ise 3,5 ton segmentindeki araçlara yönelik. Toplam hafif ticari araç pazarının yüzde 50'sini temsil eden bu araçların, önümüzdeki beş yıl içinde, diğer segmentlerden iki kat fazla bir hızla yüzde 15 oranında büyüme sergileyeceği bekleniyor.

H350, uzun yıllardan beri Avrupa'nın van segmentinde bütünüyle yepyeni olan ilk aracı unvanını taşıyor. Bu araç bizim ilk 3,5 tonluk hafif ticari aracımız. Gerek bu aracın özelliklerinden gerekse Avrupa pazarına uygunluğundan yana en ufak bir şüphemiz yok. Hyundai'ye yeni müşteriler çekebilmek için geniş kapsamlı bir araç portföyü sunuyor olmaktan heyecan duyuyoruz.

Hyundai Motor Europe’un Filo Satış ve Pazarlama Direktörü Adrian Porter:

Beklentileri yüksek olanlar için üretildi

Adrian Porter

Her modelde, sınıfının en iyisi, üç yıllık bir sınırsız kilometre garanti ve paslanmaya ve delinmeye karşı 10 yıllık bir garanti bulunuyor. Her 30 bin km veya iki yıllık çalışma sonrasında planlı bakım zorunlu olacak. Bazı parçaların servis aralığı 60 bin km’ye kadar uzuyor.

EurotaxGlass’s üç yıl ve 90 bin km sonrasında aracın artık değerinin yüzde 36 olacağını teyit etti.

Bu değer, bu segmentte rakiplerin ortalamasından yaklaşık yüzde 2 daha fazla.

H350, on yıllardan bu yana segmentinde piyasaya sürülen ilk yeni rakiptir.

Beklentileri çok yüksek olan Avrupalı hafif ticari araç operatörlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış ve müşterilerin beklentilerinin üzerinde değer yaratacak şekilde geliştirilmiştir.

Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı: Yatıp, kalkıp bu aracı satacağız

Türkiye’nin böyle bir yatırımı çekmesi önemli. Karsan bugüne kadar hep ticari araç sattı. Müşterinin yakıt beklentisini çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar yakıt verimliliği konusunda hep memnuniyet duyuldu. Segmentin en iyi yakıt tüketimi bizde değil ama bu konuda da iddialı olacağız.

Hyundai ile çok ciddi başarı yakalayacağımızı düşünüyorum. Pazar payı hedefimiz çok iddialı. Yatıp, kalkıp bu arabayı satacağız. 

H350; Almanya, Rusya, İspanya ve Türkiye’de çok farklı yol – yük ve hava koşullarında test sürüşleri gerçekleştirildi.

Avrupalı rakiplerin uykusu kaçacak

Sadece Hyundai markası için değil, aynı zamanda hafif ticari araç segmenti için de yıllar sonra çıkan yepyeni bir ürün olan H350’ler; geniş yükleme hacmi, ergonomik tasarım, yüksek performans, çağdaş güvenlik-teknik ve fonksiyonel donanımlar ile pazara sunuluyor. Uzun yılların ardından Avrupa’da pazara sunulan en yeni ürün, rakiplerin uykusunu kaçıracağa benziyor.

 5 palet yük sığıyor

H350 Panelvan; müşterisinin en kolay ve en hızlı biçimde en fazla yükü taşıyabilmesi için tasarlandı. Panelvanların iki farklı şasi boyunda, sırasıyla 10,5 metrekaüp ve 12,9 metreküp yükleme hacmine sahip, versiyonları bulunuyor. 3,5 ton azami yüklü ağırlık sınfında, üstün yükleme kapasite ile sınıfında fark yaratıyor. 3,6 m uzunluğundaki yükleme alanına beş adet Euro-Pallet yerleştirilebiliyor.

270 derece açılan kapılar

Kolaylıkla yükleme yapılabilecek geniş sürgülü ve arka kapıları sayesinde, hem zaman tasarrufu hem de konfor sağlıyor. Araç 270 dereceye kadar açılabilen arka kapılara, 690 mm’lik yükleme yüksekliği ne sahip.