Rıfat Perahya, 2017 senesinin ağır vasıta pazarı için iyi geçmediğini belirterek, “Nisana kadar referandum sürecinden dolayı yavaşladığımızı söyleyebilirim. Yatırımlar bekletildi ve 4 ay, kayıp bir süre olarak geçti. Referandum sonrasında ekonomik rahatlama hissedilmeye başlandı. Özellikle 2. ve 3. çeyrekte hükümetin ekonomiyi destekleyici aksiyonlarının ardından ekonomik büyüme başladı. Ülke olarak; 2017’yi yüzde 5’in üzerinde ekonomik büyüme ile kapatacağız gibi görünüyor. Büyümede orta ve büyük ölçekli firmaların krediye erişiminin kolaylaştırılması çok etkili oldu. Son iki ayda döviz kurunda gerçekleşen iniş ve çıkışlar müşterilerimizin stok seviyelerini düşürmesine veya siparişlerini ertelemesine sebep oldu. Bulunduğumuz bölgedeki zorluklara rağmen ekonominin ayakta kalması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu dönemde Türkiye otomotiv endüstrisi çok kemikleşmiş ve sağlam bir yapıya kavuştu.” diyerek senenin özetini yaptı.
İntermobil açısından 2017 yılının iyi geçtiğini belirten Rıfat Perahya, sadece OEM ile değil satış sonrası pazarıyla da çalıştıklarını bu nedenle üretim tarafında olmayan büyümeyi, satış sonrası yakalamayı başardıklarını aktardı. Bu sayede bir önceki yıla göre bazında yüzde 50 oranında büyümeyi sağladıklarını dile getiren Perahya, özellikle binek araç ve dijital takograf tarafında artış kaydettiklerini belirti. 
Temsil ettikleri markalarla ilgili 2018 stratejilerini de paylaşan Perahya, Wabco tarafında açık ara pazar liderliğini korumak ve yeni müşteriler kazanmak için çaba göstereceklerini söyledi. Ticari araçlardaki fren sisteminin radarlar, kameralar ve sensörlerle geliştirilerek daha üst seviyelerde akıllı güvenlik çözümlerinin üretildiğini dile getiren Perahya, bugünden başlayarak sürücüsüz araca geçişte akıllı sistemlerin giderek yaygınlaşacağını vurguladı.
Treyler piyasasında Avrupa’nın en büyük treyler üreticilerinin kendi telematik çözümleri için büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyen Perahya ekledi: “Gelecekte dijitalleşmenin treyler sektöründe etkili olup olmayacağı konusunda üreticilerin yüzde 15’i evet derken, uzmanlara sorulduğunda bu oran yüzde 85’e çıkıyor. Uzmanlar 5 yıl içinde sektörde treylerde dijital dönüşümün yaşanacağını iddia ediyor. Bu dijitalleşme treyler sektörünün kaderini fazlasıyla etkileyecek. Bugünden yatırım yapanlar ayakta kalacak, yapamayanlar rekabet etmekte daha da zorlanacaktır. Türk treyler üreticilerinin de bu teknolojik gelişmeleri geç olmadan takip etmeleri şimdiden hazırlıklarını yapmaları çok önemli. Aksi takdirde geç kalınacak.”  
2018 yılı itibariyle 2002-2004 model yılı araçlar için Continental VDO dijital takografların devreye gireceğini belirten Perahya, “Dijital takograf kullanımı zorunlu olan araçlarda şehir içi taahhütnamesi alan ve bu sayede yasanın etrafından dolaşan oldukça fazla firma var. Maalesef bu taahhütname sorumluluktan kaçmanın yolu olarak görülüyor. Bu yüzden hız limitlerine ve sürücü çalışma saatlerine uyulup uyulmadığı denetlenemiyor. Sonuç olarak da ölümlü trafik kazaları artıkça artıyor. Yorulduk artık basında insanlarımızın trafik kazalarında öldüğü haberleri duymaktan, okumaktan. Şehir içinde ağır vasıtaların karıştığı kazaların önüne geçmek için dijital takograf kullanımının her araç için geçerli olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Son dönemde sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerin anlatan Rıfat Perahya, Down sendromlu çocukların eğitimine destek vermek için ekip olarak Vodafone İstanbul Koşusu’na katıldıklarını ve 30.000 TL yardım topladıklarını söyledi. İntermobil olarak Türkiye Şampiyonu engelli tenisçi Büşra Ün’e sponsor olduklarını belirten Perahya, “Ülkemizi Paralimpik Oyunları’nda da temsil eden Büşra’nın dünya sıralamasında ilk 10 tenişçi arasına girmesi için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Ülkemize uluslararası platformda değer katacak her türlü projenin içinde yer almaya devam edeceğiz.” dedi.



İntermobil, dijital dünyadaki yüzünü yeniledi
Türkiye otomotiv pazarını dünyanın önde gelen markalarıyla buluşturan İntermobil, yenilenen websitesi ve sosyal medya hesaplarıyla otomotiv sektörünü yakından takip edenlerle buluşuyor. Otomotiv teknolojisine dair son yenilikleri ve İntermobil çatısı altında yer alan markalarla ilgili en son gelişmeleri öğrenmek, kampanyalardan haberdar olabilmek ve zaman zaman yapılacak sürpriz yarışmalardan mini hediyeler kazanmak isteyen kullanıcılar İntermobil hesaplarını takip edebilir.