UPS’in kurumsal sosyal sorumluluk programlarını düzenleyen UPS Vakfı liderliğinde gerçekleştirilen Küresel Gönüllülük Ayı; UPS’in yüz binlerce çalışanını, dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleşen birçok gönüllülük faaliyetine katılmak üzere teşvik etmekte. Çalışanların yeteneği ve pratik deneyimleri ile destek verecekleri projelerin başında; küresel ağaçlandırma girişimi kapsamında fidan ekimi, huzur evi ziyaretleri, çocuk vakıfları ve sağlık örgütlerinin organize ettikleri projelerin gönüllülük faaliyetlerine destek olmak geliyor.

UPS, yeni bir gönüllülük rekoru için hazırlanıyor

UPS CEO’su David Abney, Küresel Gönüllülük Çalışmaları kapsamında, şirketin 2020 yılının sonuna kadar 20 milyon saatlik küresel gönüllülük ve toplum hizmeti sunma hedefi olduğunu açıkladı. UPS çalışanlarının, Ekim ayı boyunca gönüllü hizmete daha fazla dikkat çekileceği için bu çalışmalara daha çok motive olmuş bir şekilde odaklanacaklarını ve söz konusu hedefe ulaşmak için kayda değer bir etki yaratacaklarına inandığını belirtti.

 

UPS “Küresel Gönüllülük Ayı” kapsamında çalışmaları destekleyen UPS Vakfı Başkanı Eduardo Martinez “Yaptığımız iş sayesinde dünyanın farklı yerlerindeki milyonlarca insana ulaşıyoruz. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve daha sürdürülebilir topluluklar oluşturmak amacıyla Ekim ayında yürüteceğimiz gönüllülük ve hizmet etkinliklerinden dolayı ayrıca heyecanlıyız.” dedi.

UPS Türkiye’nin 2014 yılı boyunca gerçekleştirdiği gönüllülük faaliyetleri;

 

  • Zihinsel Engelliler Vakfı (İZEV) ziyareti
  • Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın (Koruncuk) piknik organizasyonunda gönüllü olarak görev almak
  • Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından altıncısı düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü aktivitesine katılmak
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kadın Liderlik Gelişim Programı (WLD) öncülüğünde, 80. Yıl İlköğretim Okulu’nun Anasınıfı öğrencilerini ziyaret
  • 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası boyunca 130 UPS Gönüllüsüyle huzurevleri ziyaretleri
  • Düşler Akademisi Derneği ziyareti; fiziksel ve zihinsel engelli gençler ile birlikte Mutfak Atölyesi aktiviteleri olarak sıralanabilir.

 

UPS, global olarak 2011 yılından beri tüm çalışanlarıyla toplamda 5.5 milyon saatin üzerinde küresel gönüllülük faaliyeti gerçekleştirdi.