Öncelikle, 2019 yılında Türkiye’de intermodal taşımacılık kullanım oranlarının bir önceki yıla göre artış gösterdiğini söyleyebiliriz. 2014 yılında hizmet vermeye başladığımızda Türkiye’deki intermodal kullanım oranı yüzde 1 düzeyindeydi. Bu rakam 2019 yılında yüzde 4-5 bandına ulaştı.
Kurulduğumuz günden bu yana “İntermodal ile Tanışın” mottosuyla Türkiye’nin her bölgesindeki ihracatçıya ve ithalatçıya ulaşmaya gayret ediyoruz. Çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir bu taşıma modunu ticaret yapan her şirkete ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin farklı şehirlerindeki yapılanmalarımız da sürüyor. Son olarak Gaziantep ofisimiz faaliyetlerine başladı.
2019’da ekipman havuzumuzu genişleterek Türkiye ve Avrupa’daki intermodal taşımacılık pazar payımızı artırdık. Bu doğrultuda 100 adet ISO Tank, 200 adet Swap Body ve 300 adet 45’lik konteyner yatırımı gerçekleştirdik. Son konteyner yatırımımızla birlikte toplamda 1000 adet öz mal konteynere ulaştık. Aynı zamanda iş birliklerimiz sayesinde 2500’ün üzerinde konteynere ulaşabilir durumdayız.
Bununla birlikte, Avrupa’daki intermodal pazarında güçlenmek ve söz sahibi olabilmek adına yurtdışı yapılanmalarımızı güçlendirdik. Kuruluşumuzla birlikte İtalya’da, 2018 yılında da Bulgaristan’da Sarp Intermodal Bulgaria adıyla faaliyete başlamamızın ardından, bu yıl da Almanya’da Sarp Intermodal GmbH ismiyle hizmet vermeye başladık.
Ayrıca 2019 yılında denizyolu ve havayolu taşıma operasyonlarımıza başladık. Böylelikle entegre lojistik çözümleri alanındaki gücümüzü de artırdık.
2020 yılının ilk yatırımını ise yine yurtdışında, İngiltere’de yapmayı hedefliyoruz. Yeni yılla birlikte intermodal taşımacılık sektörünün mevzuat sorununun çözülmesini ve Türkiye’de bu taşımacılık türünün en az Avrupa’da olduğu kadar tercih edilir hale gelmesini umuyoruz.
Ağırlıklı olarak gıda, tekstil, otomotiv ve kimya sektörlerine hizmet veriyoruz. Farklı sektörlerin, farklı türdeki yükleri için de ekipman çeşitliliğine önem veriyoruz.
Hem ihracat hem ithalat tarafında ilk üç sektör içinde yer alan kimya sektörü en yoğun çalıştığımız sektörlerin başında geliyor. Ürünlerin sıvı, dökme ve ambalajlı fark etmeden 45’lik konteyner, tank konteyner veya 30Ft Dry Bulk konteynerimiz ile taşımasını gerçekleştirebiliyor, müşterilerimiz için en uygun taşıma modu ile alternatif çözümler sunabiliyoruz.