DB Schenker dünyadaki gaz ile çalışan en büyük elektrik santrallerinden birini yapan Siemens AG için Mısır’a 400 bin metreküp ve toplam 100 bin ton malzeme taşıyacak. Burullus, kurulacak olan üç Siemens elektrik santralinden birinin yeri. Yüksek verimliliği için seçilen bu teknolojide, doğal gazla çalışan her santral sekiz Siemens gaz türbini ve dört buhar türbini tarafından üretilen 4.8 milyar vat kapasiteye sahip.
Taşınan malzemeler, türbinler, jeneratörler, trafolar ve brülörlerden oluşan her biri yaklaşık 500 ton ağırlığındaki bileşenlerden oluşuyor. Bir elektrik santralindeki sekiz elektrik hattının her biri toplamda bu muazzam bileşenlerden 248 tanesini gerektiriyor. Avrupa ve ABD’den ağır bileşenler doğrudan Brullus balıkçı limanına yüklenrken, Asya’dan gelen parçalar ilk önce açık deniz gemileri ile İskenderiye limanına geliyor. Burada daha düşük su kesimi sayesinde 80 kilometre uzakta olan Burullus’taki limana girebilen daha küçük kosterlere yeniden yükleniyor. 
DB Schenker hacimli bileşenlerin Burullus limanında boşaltılabilmelerini sağlamak için gerekli hazırlık çalışmasını üstlendi. Liman derinliğinin 5.50 metreye çıkartılması ve iskelenin güçlendirilmesi gerekirken limana erişen yolların ve geçici depolama alanının inşası gerekti. Ayrı bileşenleri ağır nakliye römorklarına boşaltmak için 600 tonluk bir vinç kuruldu. Burullus’ taki liman şantiyeye sadece 16 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 
Üç elektrik istasyonunun hepsi de 2016’ın sonlarından beri art arda hizmet vermeye başladı. 

Burullus - Schenker Almanya’nın tarihindeki en büyük proje hakkında bilgiler:

•Tek bir gaz türbini 482 ton ağırlığındad. Bu kabaca 100 fil veya 32 şehir otobüsünün ağırlığına eşit.

•DB Schenker bu boyda sekiz türbin ve her biri 50 tondan fazla gelen başka 240 bileşeni Mısır’daki Nil deltasına taşıyor. 

•İnşaat alanının 16 kilometre doğusunda olan küçük bir balıkçı limanı ağır yük parçaların taşınmasına imkan vermek için beş ay içinde tamamen yeniden yapıldı. Giriş kanalı ve havza 5,5 metre derinliğe kadar tarakla temizlendi, mendirek 150 metre uzatıldı, 1500 metre giriş yolu yapıldı, 6000 metre kare depo alanı inşa edildi ve 125 metre iskele ağır yükler için güçlendirildi. 

•DB Schenker dünya etrafındaki fabrikalarda üretilen devasa bileşenleri topluyor:  Berlin’den gaz türbinleri, Almanya’da Mülheim’dan ve ABD Kuzey Carolina’da Charlotte’tan jeneratörler.  Trafolar Avusturya’daki Weiz ve Hırvatistan’daki Zagreb’den geliyor. Buhar türbinleri için kondansatörler ve parçalar Endonezya’daki Banten’den gelirken sekiz brülör için 192 modül Güney Kore’deki Ulsan’da üretiliyor. 

•316 metre küplük diğer elektrik santrali bileşenleri denizden veya havadan teslim ediliyor.

•Mısır’daki elektrik santralinin inşası da Siemens için bir rekoru da temsil ediyor. Şirket üç gaz ve buhar kombine elektrik santrali, artı toplam 600 türbinli on iki rüzgar santralinin yapılması için Kahire ile kontratı Haziran 2015’te imzaladı. Tam kapasitede çalıştıkları zaman Mısır’ın elektrik üretimini yüzde 50 artıracaklar. Üretim bakımından kombine çevrim santrali dünyada sınıfındaki en büyüğü.