Kaza sabah saatlerinde Zonguldak-İstanbul karayolunun Ereğli girişinde meydana geldi. Hayrettin İyiyazıcı, Ereğli yönüne giderken yol kenarında durdurduğu 67 K 9158 plakalı TIR'ın yakıt deposuna bidondaki mazotu boşaltmaya başladı. Bu sırada aynı yöne giden ve kontrolden çıkan Metin Doğan yönetimindeki 67 DS 792 plakalı otomobil, önce depoya yakıt dolduran sürücüye, sonra da TIR'a çarptı. TIR ve otomobil arasında sıkışan İyiyazıcı ile otomobil sürücüsü Doğan yaralandı. Sağlık görevlilerinin özel hastaneye kaldırdığı İyiyazıcı, hayatını kaybetti. Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan diğer sürücünün ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İNŞAATTAN DÜŞEN SURİYELİ İŞÇİ ÖLDÜ

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Suriyeli 33 yaşındaki Zeki Cuma Ahmed, çalıştığı inşaatta 3'üncü kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Şahin Mahallesi 3217 Sokak'ta meydana geldi. Suriye'deki iç savaştan kaçarak kısa bir süre önce Tarsus'a gelen Zeki Cuma Ahmed, iddiaya göre, çalıştığı inşaatın 3'ncü katında dış cephe sıvası yaparken dengesini kaybederek 10 metre yükseklikten beton zemine düştü. Olay yerinde yaşamını yitiren Ahmed'in cesedi Tarsus Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, ölüm haberini alan yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Evli ve 4 çocuk babası olan Ahmed'in cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Suriye'ye gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BREMEN'DE TÜRK'E AİT OTOMOBİL KUNDAKLANDI

Mehmet UZUN/BREMEN, (DHA)- Almanya'nın Bremen kentinde Samsunlu İsmail Altuncuoğlu'na ait otomobil kundaklandı. Yanan araç kullanılmaz hale gelirken olayla ilgili olduğu ileri sürülen 22 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. 

Olay Bremen'nin Neustad semtinde meydana geldi. Bremen Mercedes fabrikasında temizlik işçisi, Samsunlu İsmail Altuncuoğlu'na ait Mercedes marka otomobil kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Önceki gün, gece meydana gelen olayda otomobilin yandığını Altuncuoğlu'nun komşuları fark etti. Hemen yanan aracın yanına giden Türk aile, yangını söndürmeye çalıştı, fakat başarılı olamadı. Alevlerin büyümesi üzerine devreye itfaiye girdi. İtfaiye yanan aracı kısa sürede söndürdü. 

Araç sahiplerinden 4 çocuk annesi Hayriye Altuncuoğlu otomobili Türkiye'ye izne gitmek için aldıklarını dile getirdi. Altuncuoğlu şunları söyledi:

"Bu aracı geçen sene izin için aldık ama izne gidemedik. Niyetimiz bu seneydi. İzin için hazırlık yapmaya da başlamıştık. 4 yıl oldu memleketi görmeyeli. Samsun'a gidecektik. Ama birileri gelip emeğe acımadan otomobili yaktı. Bir kişi yakalanmış ama olan bize oldu. Bu sene de izin yattı. Her işte bir hayır vardır. Çok şükür ailemden kimseye bir şey olmadı. Otomobil teker kısmından ateşe verilmiş. Bu semtte sadece bizim otomobili yakmışlar. Başka bir semtte ise bir araç daha ateşe verilmiş. Bremen'de geçen sene 16 araç yanmış. Yani Bremen'de bu tür olaylar sık olmaya başladı. İyimser düşünüyorum ama neden bu semtte sadece benim arabam yakıldı. Herhalde yakan kişi son model araçları seçiyor."
 
DHA