1974 yılında Mustafa Ceylan tarafından otomotiv yedek parça üretimi ve tamir, bakım hizmetiyle faaliyetlerine başlayan firma, 1989 yılında hidrolik sektörüne geçiş yaparak hidrolik silindir üretimine yöneldi. 2001 yılında treyler dingilleri ve ekipmanları, 2007 yılında ise treyler yaprak makasları imalatına başladı. 2010 yılında da ürün gamına treyler park ayağı dahil eden Mustafa Ceylan, bugün Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde, 20 bin metrekaresi kapalı, 50 bin metrekaresi açık alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

Treyler  ve damper endüstrine yönelik üretim yapan firma teleskopik silindirler, endüstriyel amaçlı hidrolik silindirler, treyler dingilleri, treyler makasları, treyler park ayağı üretimi gerçekleştiriyor. Üretilen bu ürünlerden yıllık olarak 12 bin takım treyler park ayağı, 9 bin adet treyler dingili, 6 bin 500 adet teleskopik silindir, 3 bin ton yaprak makas üretim kapasite bulunuyor.

Mustafa Ceylan Hidrolik Makine Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ceylan, kalite çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Firma olarak kalite ve AR-GE’ye çok önem veriyoruz. Ürettiğimiz tüm ürünlerin AR-GE’si tarafımızdan yürütülmekte, ürün kalitesini daha da artırmaya yönelik ürün tasarımında ve üretim proseslerinde sürekli iyileştirmeler yapılmaktadır. Bu kapsamda güçlü insan kaynakları, bilgisayar yazılımı yanı sıra gerekli mühendislik tecrübecesine sahibiz. Firmamız, ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi, tüm ürünlerimiz için TSE belgesi, hidrolik silindirler için CE belgesi, treyler dingilleri için ise ECE Regülasyon No:13 fren test belgesi alarak, yönetim ve üretim kalitesini tescillemiştir.” Ürünlerinin yüzde 70’ini ihracat eden Mustafa Ceylan, beş kıtada, 30’u aşkın ülkede müşterisine hizmet veriyor. İhracat pazarının büyük kısmının Ortadoğu ülkeleri olduğu bilgisini veren Yusuf Ceylan, “Ortadoğu ülkelerinde aranan bir markayız. Bunun yanı sıra Avrupa, Afrika, Güney Amerika, Asya kıtalarında da müşterilerimiz bulunmaktadır. Ürün gamımızın her çeşidini bu bölgelerde görmek mümkündür. Yurt içinde Türkiye’nin her bölgesini kapsayan bir pazara sahibiz, sektörün en iyilerine hitap ediyoruz” dedi. Yusuf Ceylan firmanın gelecek hedefleri için şunları paylaştı: “Sadece Türkiye’de değil globalleşen dünyada da bilinen ve tercih edilen uluslararası bir marka olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda yenilikçi ürünler ile rakiplerimizden sıyrılmak, kaliteli üretim ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak, uluslararası satış ve servis ağı kurmayı planlıyoruz. Tüm bunları gerçekleştirmek için gerekli vizyona sahibiz ve 2023 için hedeflerimiz çok büyüktür. Yüce Allah’ın bize nasip etmiş olduğu bu emaneti en iyi şartlarda gelecek nesillere aktarmak için firma olarak üzerimize düşen görevi en iyisini yerine getirmeye çalışmaktayız.”