17-18 Eylül’de Swiss Otel’de gerçekleşen 5. Yeşil İş – Sürdürülebilir İş Buluşması’nda markalar ve kişiler çevreye karşı sorumlulukların nasıl yerine getirilmesi gerektiğini ele alarak fikirlerini paylaştı.

Yenilenebilir enerji, temiz teknoloji, enerji verimliliği, sürdürülebilir inovasyon ve finansman, entegre raporlama ve karbon yönetimi. Tümü çevreyi ve ekonomiyi doğrudan ilgilendiriyor. İş dünyası da çevreye olan sorumlulukların nasıl yerine getirilmesi gerektiği konusunda fikirlerini 5. Yeşil İş – Sürdürülebilir İş Buluşması’nda masaya yatırdı.

Bakanlıkların desteklediği ve birçok sponsor firmanın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte sürdürülebilir gelecek için; iş dünyasında son gelişmeler, uluslararası modeller, yenilikler, yasal düzenlemeler, standartlar, uygulamalar, teşvikler, mali ve mali olmayan riskler ve fırsatlar değerlendirildi.

Lojistik Sürdürülebilirlik ile Büyüyecek

Etkinliğin destekleyici markalarından Batu Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, yeşil iş kavramının doğanın sürdürülebilirliği açısından önemine değinirken, kurumların yaklaşımlarının sektör ekonomilerine yansıdığının da altını çizdi.

Taner Ankara“Yeşil iş politikası öncelikle sorumluluk gerektirir. Bunun için de masraflar yapılır. Ancak yapılan işin ve sektörün geleceği, sürdürülebilirliği için bu yatırımların göz ardı edilmemesi gerekiyor.” diyerek, yatırımlarında sürdürülebilirliği ön planda tutmaya devam edeceklerini sözlerine ekliyor. 

Bu tür organizasyonların ve fikir paylaşımları yapılmasının sürdürülebilir bir ekonomi yarattığına da değinen Taner Ankara, sektörlerindeki büyümenin nasıl olabileceğini değerlendirdi: “Yeşil lojistik ilkeleriyle hareket ederek, karbon ayak izi sıfırlama yöntemleri için demir ve denizyolu uygulamalarını tercih ediyoruz. Karayolunda da düşük emisyonlu Euro5 araçlar kullanırken, karbon salınımını dengeleyecek ölçüde de fidan dikimi gerçekleştiriliyoruz.”