Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve OTR lastiklerinin lisanslı üreticisi Prometeon Türkiye, Afrika ve Orta Doğu (AFME) bölgesinde ticari faaliyetlerini yürüten bayi ve satış ekiplerini Türkiye’de ağırladı. Toplam 15 ülkeden Türkiye’ye gelen ana bayileri 2019 hedeflerini ve stratejileri aktarılırken, Prometeon’un yenilikçi filo yaklaşımları ve iş modelleri de anlatıldı.

Prometeon’un dünyadaki 4 ana bölgesinden birinin merkezi olarak, 75 ülkenin yönetim üssü rolünü üstlenen Prometeon Türkiye, Afrika ve Orta Doğu (AFME) Bölgesinde ticari faaliyetlerini üstlenen ana bayilerini İzmit’te ağırladı. Toplantıya Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Sudan, Kamerun, Mauritius, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün, Fas, Cezayir, Fildişi Sahili, Uganda, Güney Afrika ve Etiyopya’daki bayi ve distribütörler katıldı.

“Time to grow - Büyüme zamanı” mottosuyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’den yönetilen bölgelerdeki bayi ve distribütörlere, Prometeon Lastik Grubu’nun global stratejileri, lastik pazarının gelişimi, Türkiye’de yapılan 115 milyon dolarlık yatırımın detayları ve yeni hedefler hakkında bilgiler aktarıldı. Yapılan sunumlarda Prometeon’un yenilikçi ürün ve iş modelleri, ProTruck kapsamında sunduğu filo çözümleri, pazarlama programlarına da değinildi. Toplantılar fabrika gezisi ile son buldu.

Simon Michael: “Prometeon’un parlak geleceği tüm iş ortaklarımıza önemli fırsatlar vadediyor”

Prometeon Orta Doğu ve Afrika Ticaret Direktörü Simon Michael, etkinlik kapsamında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Orta Doğu, Afrika’daki bayi ve distribütörlerimizle İzmit’te, Prometeon Türkiye fabrikasında düzenlediğimiz toplantıda bir araya gelerek önümüzdeki dönem planlarımızı ve yeni hedeflerimizi paylaştık. Afrika ve Orta Doğu’daki lastik pazarınının 2022’ye kadar yaklaşık %10 büyümesini öngörüyor ve Prometeon olarak pazarın çok daha üzerinde büyümeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda yatırımlarımız ve ürün portföyümüzü genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemizdeki stratejik iş ortaklarımıza bu hedeflerimizi aktarma fırsatı bulduğumuz için memnuniyet duyuyoruz. Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi Prometeon'un parlak geleceği tüm iş ortaklarımız için önemli fırsatlar vadetmeye devam ediyor.”