Tır geçişlerinin bazı dönemlerde uzun kuyruklar nedeniyle 5-6 günü bulduğu Bulgaristan ve Türkiye arasında yeni bir sınır kapısı yapılacak. Konuyla ilgili açıklama Bakan Soylu'dan geldi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaya göre bu kapı Edirne’de değil Kırklareli’ndeki Rezve Deresi’nde yapılacak. Soylu, Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapıları'nda geçişlerin en yüksek seviyeye çıktığını, bunu sürekli hale getirmek ve sayıyı artırmak istediklerini belirtti. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında oluşan uzun kuyruklar oluşmuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan ziyareti kapsamında İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu. Soylu, Bulgaristan ile Türkiye arasında Kırklareli'ndeki Rezve Deresi'nde yeni bir sınır kapısı kurulacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu önemli bir adımdı. Kırklareli’ndeki Rezve Deresi’nde yeni bir kapı kurulması, bir köprü yapılması meselesi 5-6 yıl önce değerlendirdiğimiz bir meseleydi. Teknik toplantıda bir noktaya kadar gelindi. Hazırlıklar tamamlanırsa orada bir kapı daha açılmış olacak. Büyükelçimiz de meselenin takibini gerçekleştirecek. Mutabık kalacağımız mesele, yürüyüş olarak mı açılacak, yoksa küçük arabalar da gelip geçecek mi? İki ülke arasındaki bağların kuvvetleneceği, tarihi ve kültürel bağların çok daha iyi noktaya taşınacağı adımı atmış oluyoruz." dedi.

KAPIKULE’DEKİ GEÇİŞLER ARTIRILACAK
"Hem Bulgaristan tarafı hem de bizler bu görüşmelerden çok olumlu olarak ayrılıyoruz. Türkiye’de üretim ve ihracatın artmasından kaynaklanan sınır kapılarındaki yoğunluk ve aynı zamanda Bulgaristan’ın sınır kapılarında yaptığı teknik düzenlemeyle ilgili değerlendirmeleri ortaya koyduk. Ticaret Bakanımız yakın bir dönemde buradaydı. Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapıları'ndaki sürekliliğin nasıl sağlanabileceği hususunu gözden geçirdik. Bizden 5 gidiş var Kapıkule’de. Bulgaristan tarafında 2 gidiş var. İlk önce 3’e çıkıyor. Yakın zamanda 2 daha olması hususunda talebimiz oldu. Onu gözden geçirecekler. Büyükelçiliğimiz, Ticaret Bakanlığımız ve arkadaşlarımızın ortaya koyduğu çalışmalar çerçevesinde şu anda yaklaşık 30-35 kilometre olan tır kuyruğu 2-3 kilometrelere kadar düştü. İhracat açısından, ticaret açısından buradaki sürekliliğin devam edebilmesi önemli. Günlük geçişler en yüksek noktasında. Daha iyi bir noktaya gelebilmek için mutabakatımız ve takibimiz söz konusu olacak." değerlendirmesinde bulundu.