Teknolojiye yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken Alışan Lojistik’in, AR-GE Merkezinin TÜBİTAK tarafından onaylanan iki projesinden biri olan “Yapay Zeka Destekli Nakit Akışı ve Finansal Planlama Projesi”nin yer aldığı TÜBİTAK Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı Sözleşmesi imza töreni gerçekleşti. Teknoloji üretenler ile teknoloji ihtiyacı olanları birleştiren programda, 22 konsorsiyumdan 10 proje onay aldı.
Türkiye’nin en büyük 500 şirketinden biri olan Alışan Lojistik, yapay zeka ve ileri teknolojiler ile lojistiğin geleceğine yön vermeye devam ediyor. Alışan Lojistik AR-GE Merkezi’nin TÜBİTAK tarafından onaylanan iki projesinden biri olan “Yapay Zeka Destekli Nakit Akışı ve Finansal Planlama Projesi”nin de yer aldığı TÜBİTAK Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı Sözleşmesi imza töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla İstanbul Ticaret Odası Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'nde (BTM) gerçekleştirildi.
Finans teknolojileri alanında kabul edilen ve Konya Teknik Üniversitesi Yapay Zeka Enstitüsü ve Phexum firması ile birlikte yürütülen “Yapay Zeka Destekli Nakit Akışı ve Finansal Planlama Projesi” ile tedarikçi segmentasyon altyapısı kullanılarak, tedarikçi hizmet alım kalite kriterleri belirlenip akabinde bu kriterler sonucunda puanlama yapılması ve proje kapsamında belirlenecek ödeme ve vade planlarına göre, doğru finansal para akışının belirlenmesi amaçlanıyor.
TÜBİTAK Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı Sözleşme İmza Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “Milli ve özgün olarak geliştireceğimiz bu projelerin ticarileşmesi ve en kısa sürede özel sektörün kullanımına taşınması en temel önceliğimiz. Bu doğrultuda duyurduğumuz çağrımıza başvurup desteklenmeye hak kazanan 10 konsorsiyumun temsilcilerini tebrik ediyorum. Üretim teknolojilerinden finansal teknolojilere, iklim değişikliğinden tarım, gıda ve hayvancılığa kadar öncelikli olarak belirlediğimiz tüm alanlarda yeni ürün ve hizmetler geliştireceksiniz. Geliştirdiğiniz teknolojiler sayesinde hatlarınızda kesintisiz üretimi sağlayabilecek, verimliliğinizi ve kalitenizi artırabilecek, maliyetlerinizi azaltabilecek, pazarlama, satış ve ihracat gücünüzü yükseltebileceksiniz. Bundan sonraki süreçte bugün olduğu gibi her zaman sizlerin yanında olacağız. Konsorsiyumlarımızı teşvik etmekte, teknoloji üretimini desteklemekte ve böylece ulusal yapay zeka ekosistemini güçlendirmekte kararlıyız. Bu destek programımız sayesinde önümüzdeki dönemde yapay zeka uygulamaları ile ülkemizde veriden daha fazla değer üretildiğine hep birlikte şahit olacağız.” dedi.
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın da katıldığı törende inovasyon ve teknoloji yatırımlarının sektördeki önemine değinen Alışan Lojistik Bilgi Teknolojileri ve AR-GE Direktörü Cüneyt Ergen, “İnovasyon ve teknoloji yatırımları lojistik sektöründe rakipler arasında fark yaratma anlamında oldukça önemli. Sektörümüzde, Bilim ve Sanayi Bakanlığı onaylı 13 AR-GE merkezi var. Bunlardan ikisi şirketimiz tarafından kuruldu. İstanbul ve Konya bölgesi bu manada üssümüz diyebiliriz. AR-GE merkezimizde 50’ye yakın uzman çalışıyor ve sürekli yeni projeler geliştiriliyor. Bu projelerden “Yapay Zekâ Destekli Nakit Akışı ve Finansal Planlama” TÜBİTAK’ın finans teknolojileri alanında onay alan projelerinden biri oldu ve imza töreni gerçekleşti. Oldukça heyecanlı ve gururluyuz. Gerçek ve sanal dünyanın birlikte hareket ettiği, kullanıcıların ve ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçtiği, böylelikle de süreçlerin hatasız ve daha verimli işlendiği bir çalışma sistemi hedefimiz. Bu yönde teknoloji ve dijitalizasyon anlamında çağın gereklerine uygun yeni çalışma ve iş yapış modülleri tasarlayarak sektöre yön vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı