Mercedes-Benz Türk'ten yine tarihi bir filo satışı gerçekleştirildi. Bugün yapılan teslimat töreniyle Barsan Global Lojistik'e 450 adetlik araç teslim edildi. 

25 Kasım tarihinde Çırağan Sarayı’nda yapılan teslimat töreni toplantısında konuşan Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış direktörü Süer Sülün, iki markanın birbirine yakıştığını belirterek “Barsan ile yıldızlı satış dediğimiz her şey dahil dediğimiz satışlara 2010 yılında 200 adet ile başladık. Bugün 450 adede çıktık" dedi. Yatırımın toplam maliyeti ile ilgili bir soruya Sülün, "Tek araçılkı yatırım bedelinin 100 bir Euro olduğunu kabul edersek toplam alım tutarı 45 milyon Euro'yu buluyor" diye cevap verdi.  
Sülün, 2015 yılının da zor geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Geçen yıla göre bu yılın ilk altı ayı yüzde 90 büyüme ile geçti. Ağustostan sonra ise pazar yüzde 30 düştü. 2015 otomotiv için iyi bir yıl oldu. Rekor üretim ve ihracat ile kapanacak. Ağır vasıta üretim rekor olacak. Ancak toplam pazar için rekor olmayacak. Türkiye’de iş yapacaksınız krizlere şerbetli olmanız gerekiyor.”

Sırada 600-700 adet var

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ da entegre lojistik hizmeti verdiklerinin altını çizerek “Binlerce yıl ticaret yapılan dünyada 35 yıldır baş döndürücü gelişmeler yaşandı. 41 dedik, 50 100 derken 450’yi bulduk. 600-700’ü bulur.” Krizlerde somon örneğini benimsediklerini anlatan Çaptuğ, “Borsa düşüyor, uçak düşüyor derken bizim somon örneği var. Etin lezzetini de oradan alıyor. Akıntının tersine gidiyor. Çok karamsar sıkıntılı bir ekonomi olacağını düşünmüyoruz.” dedi.

Bu sene 450 aracı yenilediklerini anlatan Çaptuğ, yeşil lojistik açısından sorumluluklarının farkında olduklarını ve buna göre adım attıklarını söyledi. “Şu anda 500 özmal çekici 1500 de treylerimiz var. 13 ayrı ülkede iş yapabilir durumdayız. Otomotiv tekstil, Türkiye’nin lokomotifi olan her sektörde var olacağız.” diyen Çaptuğ, taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm konusunda acilen lojistik master planına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.