TEDAR tarafından gerçekleştirilen “Lojistikte Yükselen Trendler, Dijitalizasyon ve Beklentiler” panelinde konuşan Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, LPE’deki (Lojistik Performans Endeksi) 34’üncülükteki yerden 14’üncülüge çıkma yönündeki hedeflerle ilgili görüşlerini paylaştı. “Her işlemi defalarca kontrol eden bir sistem var” diyerek bu hedefi yakalamanın zor olduğunu aktaran Dölen, “34’ten 14’e çıkacağız demek güzel ama elimizde ne var. En başarılı ülke Singapur’u inceledik. Ülkeye gelecek veya gidecek bir mal için yapılan başvuru 20 dakikada cevaplanıyor. Bunu ülke taahhüt ediyor. Hepimiz daha hızlı araçlar alabiliriz, daha büyük araçlar alabiliriz, Kapıkule’yi aşmak için daha pahalı yöntemlerle olsa çevresinden dolaşabiliriz. Ama temel sorun siz malı 20 dakikada hazır edemiyorsanız rekabet edemezsiniz” dedi. 
Türkiye’de mevcudun dışında bir şey yapmanın çok zor olduğunu da kaydeden Dölen, “Türkiye’den 45’lik konteynerlerle multimodal taşıma hizmeti başladık ve 3,5 yıl sonra kapattık” dedi. Avrupa gibi Türkiye’nın de karayolu taşımacılığının büyük bölümünü sayılı şirketlerin yaptığı bir yere gelmeden başarılı olamayacağını savundu.
Önümüzdeki dönemde maliyetlerin, regülasyonların ve çevresel baskıların artacağını aktaran Dölen, bunların lojistik süreçlerine etki edeceğini belirtti. Hacmin bir yere kadar önemli olduğunu söyleyen Dölen, “İstanbul’dan 2 bin treyler kaldırabilirsiniz ama gelirken bunları dolduramazsanız bu kar değil zarar getirir” diyerek iyi bir organizasyon yapısının kurulması gerektiğine işaret etti.  
Borusan olarak fiziksel yatırımlardan çok bilgi yatırıma odaklandıklarını belirterek ETA örneğini veren Dölen, “Biz dijital dönüşüme hazırlanıyoruz. Lojistiği değiştirmeye çalışıyoruz” dedi.