Uluslararası proje taşımacılığına 2007 yılında müşterilerinden gelen yoğun talepler doğrultusunda başladıklarını ifade eden Mars Hava ve Deniz Kargo Proje Satış ve Operasyon Müdürü Ahmet Yüksek, tecrübe, güçlü tedarikçileri ve satın alma gücü sayesinde başarılı işlere imza attıklarını söyledi. Yüksek, “Proje departmanımız 5 kişiden oluşuyor. Mars Hava ve Deniz Kargo Taş. A.Ş. olarak, proje taşımacılığında müşterilerimizin gereksinimleri doğrultusunda özellikle “kapıdan kapıya” diye tabir edilen anahtar teslim işlerde butik hizmet veriyoruz. Ağırlığı ve/veya ölçüleri gereği, standart araçlarla taşınması mümkün olmayan yükler için nakliye, depolama, vinç, montaj/demontaj gibi tüm hizmetleri müşterilerimize sunuyoruz” diyor. 
Yüksek, proje taşımacılığı; Kombine & Multimodal taşımalar ile birlikte tüm bu tedarik zinciri içerisinde yer alan katma değerli hizmetlerin tamamını kapsayan bir kavram olduğunu belirterek, Türkiye pazarındaki büyüme hızının yıllık yüzde 10 ila 15 civarında olduğunu söylüyor. Özellikle enerji, inşaat ve sanayi sektörlerinin bu tip projeler üretmeye elverişli alanlar olduğunu dile getiren Yüksek, açıklamasına şöyle devam ediyor: “Son yıllarda gerek yurtiçi gerek yurtdışı yatırımlar ve müteahhitlik hizmetleri doğal olarak proje taşımacılığı pazarının hızla büyümesine önemli ölçüde katkı sağladı. Dolayısıyla pazardaki oyuncu sayısı da doğru orantılı olarak artış gösterdi. Bu rekabet, müşteriye sunulan hizmet kalitesini arttırdığı gibi bazen de sadece maliyet odaklı yaklaşılmasına yol açabiliyor.”

“Proje taşımacılığı, denizyolu, karayolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığını içinde barındırdığından, tüm bu süreçlere sahip, yetkin ve yasal düzenlemeleri takip eden bir alt yapısı var.  En önemlisi; taşıma şekillerine ve mevzuatlara vakıf olmanız gerekiyor. Aksi takdirde yürütülen operasyonel süreçte karşılaşılan en küçük olumsuzluklar müşteri ve firma arasında aşılması zor engeller ortaya çıkarıyor” diyen Yüksel, proje taşımacılığının özünde bir ekipman işi gibi görünse de bu ekipmanların doğru yerde doğru zamanda doğru şekilde kullanılmasının o projenin başında olan ekibin tecrübesi ve yetkinlikleriyle paralel olduğunu dile getiriyor. Yüksel, doğru ekipmanı en düşük maliyet ile en emniyetli şekilde kullanabilmek bu işin ilk ve temel kuralı olduğunu ifade ediyor. Yüksel, açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Mars Hava ve Deniz Kargo Taş. A.Ş. olarak yapmış olduğumuz projelerde yetkinliklerimizi ispat ederek, proje taşımacılığının her evresinde en kaliteli hizmeti en uygun maliyetler ile müşterilerimize sunarak takdirlerini kazanıyoruz. Anlatmak istediğimizi şu cümle net bir şekilde ortaya koyuyor: “Tekerleği biz icat etmedik ama çevirmesini çok iyi biliyoruz”.

Mars’ın gerçekleştirdiği projelerden bazıları
•Fuel oil dönüşüm projesi
•Polonya Gaz Sistem projesi & Ülke içerisinde doğal gaz boru hattı döşenmesi  İskenderun Cezayir / Hassı-Messaoud,  Doğalgaz Boru Hattı Taşıması 
•Türkiye ve Arnavutluk’tan Umman’a petrol arama& ana sondaj kule ekipmanları ve aksesuarları saha teslim çalışması   
•Derince – Toulon arası Fransız Donanması Tersanesi için vinç taşıma projesi