2014 yılında kurulan bir şirket olarak, hem stratejik açıdan hem de ekonomik açıdan sürekli bir büyüme gösterdiklerine işaret eden Sarp Intermodal Mali ve İdari İşler Direktörü Şenay Yüksel, istihdam rakamlarının da büyüme ile doğru orantıda artış gösterdiğine işaret etti. "Aynı zamanda büyümek istediğimiz ve maddi yatırım yaptığımız alanlarda da nitelikli kişileri bünyemize katmak önem arz ediyor. Yurtdışındaki yapılanmamızı geliştiriyoruz, buralarda çalışan sayılarımız da artış gösterecek. Özetle, istihdam planlarımızı yatırım ve büyüme planlarımıza göre belirlediğimizi söylemek yanlış olmaz" diyen Şenay Yüksel, 2016 yılında personel sayısının 18’e, 2017 yılında 48’e çıktığını 2018 yılında personel istihdamını yüzde 45 oranında attırmayı planladıklarını kaydetti.

Şenay Yüksel, Sarp Intermodal’in insan kaynakları strateji ile ilgili şunları söyledi:

"Küreselleşen sektörde, firmaların başarısını elindeki insan kaynağının belirlediğini biliyoruz. Bu sebeple yapımız içerisindeki insan kaynağını iyi kullanabilmeyi ve bu konuda kendimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.

Başarıyı artırarak sürdüren, paydaşlarının beklentilerini karşılayan, çalışanına değer veren, değişime açık, insan kaynaklarını verimli kullanan, çevreye, iş sağlığına ve güvenliğine duyarlı, müşteri odaklı bir şirket olma yolunda, insan kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmak bizim insan kaynakları politikamızdır. Dolayısıyla bizim için insan kaynağının motivasyonu oldukça önemlidir.

Aynı şekilde ailemize yeni katılan/katılacak arkadaşlarımız açısından da oryantasyon sürecinin yönetimi bizim için büyük önem arz ediyor.

Çalışanın öncelikle "çalışma isteği" bizim için çok kıymetli. Hiçbir çalışanın istemeyerek zorunda olduğu bir işte çalışmasını istemiyoruz. İşe alırken; çalışanların değişmelerden geri kalmamasına, görev tatminine, bilgi, beceri, tutum ve davranışlarına dikkat ediyoruz. Deneyim bizim için önemli, ancak en önemli kriter yabancı dil konusu. Açıkçası "Uluslararası Taşımacılık" yapan firmanın her çalışanının İngilizce konusunda kendini geliştirmiş olmasını bekliyoruz, artık sektör ve şartlar tek yabancı dil bilen çalışan ile yetinmemekte, kimi zaman Almanca ya da İtalyanca dilini bilen çalışanlara da ihtiyaç duyuyoruz." Sadece lojistik için değil, tüm sektörler için engelli personel yetkinliği konusunda mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğini gündeme getiren Yüksel, uzun zamandır engelli personel arayışı içerisinde olduklarını ancak bilgisayar kullanabilen, mail yazışması yapabilecek genç personel bulmakta zorluk çektiklerini dile getirdi. Lojistik konusunda eğitim veren pek çok üniversite ile iş birliği içerisinde olduklarını belirten Yüksel, "Bu konuda özellikle üniversitelerin "Lojistik Kulüpleri" ve "Lojistik Bölüm Başkanları" ile sürekli iletişim halindeyiz. Son 1 yıl içerisinde kontak içerisinde olduğumuz, Beykoz Lojistik, Gelişim Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi Lojistik Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Lojistik Bölümü işe alım ve diğer konularda bize destek oldular. Staj konusunda kesinlikle üniversiteler ile birlikte ilerlemekten yanayız, açıkçası stajdan sonra işe alınan pek çok çalışma arkadaşlarımız var, bu sebeple staj konusunda üniversitelerin yönlendirdiği adaylar daha güvenilir geliyor." şeklinde konuştu. Sektörde kariyer yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Yüksel, şunları söyledi: "Bu sektörde çalışmak isteyen kişilerin üniversite hayatlarında sosyal bir etkileşim sürdürmelerini önerebiliriz. Alanlarını belirleyip o alanda üniversitedeki her türlü etkinliğe katılım sağlaması, kendini girişimcilik konusunda ön plana çıkarması ve en önemli sebeplerden birisi daha önce de ilettiğimiz gibi "yabancı dilini" geliştirmesi önem arz ediyor. Artık maalesef sadece İngilizce de yeterli gelmiyor, ikinci bir yabancı dil de bekleniyor."