Uluslararası proje taşımacılığına ilk olarak 2000’li yılların başında Avrupa’dan Türkiye’ ye fabrika taşımalarıyla başlayan Sertrans, proje taşımalarına özel ekibiyle hizmet veriyor. Firma aynı zamanda  WCA üyesi olduğu için geniş bir taşeron ağına da sahip. Sertrans, makine, petrol ve rafineri ekipmanları, gemi/uçak motoru, rüzgar santrali taşımalarını yapıyor bunun dışında pek çok farklı sektöre özel belgeleri olan araç filosuyla hizmet veriyor. Proje taşımacılığının çok ciddi bir yatırım, bilgi, tecrübe ve donanım gerektiren bir alan olduğunu belirten Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, “Avrupa’ya baktığımızda tecrübe, finansman ve donanım yeterliliği konularında halen eksikliklerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de proje taşımacılığının toplam lojistik faaliyetlerindeki payı sevkiyat olarak baktığımızda yüzde 10’lar civarında. Yani son derece düşük. Hacim, tonaj, ciro-karlılık kriteri ile değerlendirildiğinde bu pay biraz yükseliyor. Türkiye’de özellikle enerji, inşaat ve sanayi sektörleri projeler üretmeye oldukça elverişli alanlar. Dolayısıyla proje taşımacılığında bu sektörlerin yeni eğilim ve trendlerinin çok iyi takip edilmesi gerekiyor. Diğer yandan sadece Avrupa değil, Orta Doğu, Arap Yarımadası ve Afrika’daki oyuncular da yatırımlarında Türkiye’den lojistik ortak seçiyorlar. Türkiye’deki şirketler bu bölgelerle ticari ilişkisini güven ve istikrar ile devam ettirirse, lojistik sektörü olarak sahip olduğumuz mevcut avantajımızı korumaya uzun süre devam edebiliriz” şeklinde konuşuyor.
Nilgün Keleş, proje taşımacılığının standart dışı, uzmanlık isteyen, özel araç ve yol izinleri gerektiren, normal koşullarda taşınamayan tüm yüklerin nakliyesi yanında, aynı zamanda sektörlere ve yürütülen projenin ihtiyaçlarına özel oluşabilecek depolama ve dağıtım dahil diğer tüm katma değerli lojistik ihtiyaçlara da cevap verebilen lojistiğin çok önemli ve uzmanlık isteyen bir dalı, bir süreç yönetimi olduğuna vurgu yapıyor. “Bugün, bu kapsamda bir proje taşımacılığı gerçekleştirmek; çok ciddi bir sektör ve iş tecrübesi, bilgi birikimi, araç- ekipman donanımı ve yönetim uzmanlığı gerektirir” diyen Keleş,  Sertrans olarak, sadece proje taşımacılığına yönelik geliştirdikleri ‘ProjeTrans’ adlı hizmetleriyle, yıllardır başta CIS bölgesi olmak üzere, özellikle Karadeniz’e ve Hazar’a kıyısı olan ülkelere, tüm Türki Cumhuriyetlere yönelik proje taşımacılığı hizmetlerini başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.  Keleş, ProjeTrans ile ilgili şu bilgileri veriyor:
“ProjeTrans adlı hizmetimizle, bilhassa Türki Cumhuriyetler’e yönelik proje taşımacılığı hizmetini yıllardır başarıyla gerçekleştiren bir firmayız. Bu kapsamda kara-hava-deniz operasyonlarımız ve multimodal taşımacılık hizmetimizle, fuar taşımacılığından tutun, trafo, makina ve kazan aksamlarına, komple tesis taşımasına ve şantiye taşınmalarına varıncaya dek tüm proje ve grup yükleri taşımalarını başarıyla gerçekleştirmekteyiz.”