Çalışanların memnuniyetini yükseltmek, kuruma olan bağlılıklarını ve verimlilikleri artırmak, kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak ortam yaratarak karar oluşumuna katılımlarını sağladıklarını ifade eden Kansu, Mars Logistics olarak çalışanları şirketin en değerli kaynağı olarak gördüklerini söyledi. Kansu, insan kaynakları politikaları hakkında şu bilgileri verdi: "Hızla büyüyen, değişime ve öğrenmeye açık olan şirketimizde, çalışanlarımızın gelişimini sağlamak amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Görev tanımları bazında pozisyona özgü iş gereklerine göre işe alım yapılıyor. Başvuran adayların kendilerine en uygun olan ve kendilerinden en yüksek verim alacağımız görevler ile buluşturmayı esas alıyoruz."

İşe alımlarda görev tanımlamasında o pozisyonun sahip olması gereken lisan, deneyim, eğitim vb. gerekliliklerin belirtildiğini, genel geçer bir veya birden çok gerekliliğe göre değil, göreve özgü seçim kriterlerinin bulunduğunu aktaran Nihal Kansu, buna göre hareket edilirken herkese eşit ve adil çalışma hakkı tanınması ise birinci öncelikleri olduklarını vurguladı.

Nihal Kansu, çalışanlarına yönelik yaptıkları eğitimler ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Kurumumuzda her yıl çalışanlarımızın ve yöneticilerimizin talepleri, hedefler, performans sonuçları ile teknolojik ve yasal gereklilikler göz önünde bulundurularak eğitim ihtiyaçları tespit edilir ve bütçe dahilinde eğitim planlaması yapılır. Bu planda fonksiyonel eğitimler olduğu gibi kariyer havuzunda bulunan çalışanlar için gelişim programlara uygun eğitimler de yapılıyor. Aynı zamanda bu yıl bizi çok heyecanlandıran bir projeye imza attık. "Akıllı Tır Akıllı Çocuklar" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mayıs ayındaki Trafik Haftasında gönüllü çalışanlarımız ile birlikte Edirne’de yaklaşık bin çocuğa temel trafik eğitimi verildi. Trafik işaretleri, trafikle ilgili proje ve ekipmanların yer aldığı tırımızla gönüllü çalışanlarımız Trafik Haftası boyunca Edirne’nin ilçe ve köylerindeki 8 okulu ziyaret etti. İlköğretim çağındaki çocukların trafik bilinç seviyelerinin artırılmasının hedeflendiği projeyle, dört gün boyunca yaklaşık bin çocuğa ulaşıldı. Bu projenin sürekliliğini sağlamak adına çalışmalarımız devam ediyor."

Lojistik sektörüne yönelik istihdamı arttırmak için İŞKUR destekli, teşvikli personel alımına devam edilmesi ve teşvik sürelerinin artırılmasını beklediklerini ifade eden Kansu, sigorta ve vergi indirimleri ile özel şirketlerin desteklenmesinin de istihdamı artışına katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Birçok üniversitenin kariyer merkezleriyle sıkı iş birliği içinde olduklarını hatırlatan Kansu, iş birliği içinde oldukları üniversitelerde staj programlarının bulunduğunu söyledi. "Burada üniversitelerden beklediğimiz sadece stajyer arkadaşlarımızın SGK işlemlerini üniversitelerin gerçekleştirmesi" diyen Kansu, bu sağlandığı takdirde daha fazla genç arkadaşlara staj yapma imkânı sağalabileceklerini söyledi.

Nihal Kansu, son olarak, bu sektörde çalışmak isteyen kişilere şu tavsiyelerde bulundu: "Öncelikle dış ticaret yapacaklarının bilinciyle, eğitimleri devam ederken her türlü donanıma sahip olmak adına; kulüp çalışmaları, vaka yarışmaları, STK çalışmalarında kendilerini geliştirmelerini öneriyorum. Dünya insanı olabilmeleri için akıcı bir İngilizce bilgisi ve hatta buna ek olarak fark yaratabilecekleri ikinci bir lisan konusunda kendilerini hazırlamalarını tavsiye ederim. Üniversitede okurken değişim programları ile yurtdışı deneyimi de bu sektörde tercih edilmelerinde fayda sağlayacaktır."