Continental’in VDO WorksopTab’ini kullanan servisler,  WABCOWÜRTH Workshop Services GmbH’ın çok markalı arıza tespit sistemi W.EASY’i de kullanabilme olanağına sahip olacaklar. İki şirket konuya ilişkin ortaklık sözleşmesini imzaladılar. Bu sistem, giriş cihazlarının sayısını azaltacağı ve arıza tespit verilerine kolay erişim sağlayacağı için, ticari araç servislerinde otomotiv mekatronik işlerini kolaylaştıracak. Özellikle hava süspansiyonu, fren sistemleri ve çok markalı çekici arıza tespitine ilişkin yeni ve önemli olan bu fonksiyonlar, servis tabletine de entegre edilecek. Tablet, takograf muayenelerine yönelik bir cihaz olarak tasarlanmış olup, yeni fonksiyonlar gerektiğinde normal araç servislerinin bir parçası olarak da kullanılabilecek.
VDO Servis Tableti, takograf muayene fonksiyonlarının tamamını tek bir cihazda bir araya getirdiği için, açıklamalı test dizileri sayesinde günlük servis işlerini yüzde 50’ye kadar hızlandırıyor. WABCOWÜRTH çok markalı arıza tespit çözümü W.EASY’nin entegre edilmesiyle bu zaman tasarrufu daha da artacaktır; çünkü servisler artık motorlu araç, treyler, transporter ve otobüslere aynı giriş cihazı üzerinden W.EASY+Box kullanarak tanı koyabilme imkanına sahip olacaklar. W.EASY, orijinal WABCO arıza tespit sistemi ve Haldex treyler arıza tespit sistemini tek bir sistemde bir araya getiriyor. Bu durum, arıza tespit kutuları ve bağlantı kablolarının değişimine harcanan zaman kaybının da önüne geçmektedir. VDO Servis Tableti, W.EASY arıza tespit kutusuna çeşitli arayüzler ile bağlantı sağlamaktadır. Ek fonksiyonları kullanmak isteyenler, VDO hizmeti aracılığıyla tablet için gereken lisansları satın alabilir. Yazılım güncellemesi yapıldıktan sonra, fonksiyonlar aktif hale gelecek.
2017 yılından itibaren piyasaya sunulacak olan W.EASY çok markalı arıza tespit özelliğine sahip VDO Servis tableti, Automechanika’nın servislere yönelik forumu, A03/05 Continental standında sergilendi.
Continental insan ve eşya taşımacılığına yönelik akıllı teknolojiler geliştirir. Güvenilir bir iş ortağı, uluslararası otomotiv tedarikçisi, lastik üreticisi ve sanayi partneri olarak sürdürülebilir, güvenli, konforlu, ihtiyaca özel ve hesaplı çözümler sunar. 2015 yılında kurum, Şase & Güvenlik, İç Aksam, Güç Aktarma, Lastik ve ContiTech olarak beş iş kolunda yaklaşık 39.2 milyar € satış rakamına ulaşmıştır. Continental halen 55 ülkede yaklaşık 215.000 çalışan istihdam ediyor.
Aracın içi ve dışındaki bilgi yönetimi, İç Aksam biriminin merkezini teşkil etmektedir. Ürün portföyü: gösterge paneli, çok fonksiyonlu ve baş üstü göstergeleri, kontrol üniteleri, elektronik otomobil kilit ve lastik bilgi sistemleri, radyolar, bilgi-eğlence sistemleri, girdi cihazları, kontrol paneli, iklim kontrol birimleri, yazılım, telematik çözümler ve akıllı taşıma sistemi hizmetleri ile kokpitleri içerir. Dünya genelinde 40.000 kişinin çalıştığı İç Aksam birimi, 2015 yılında yaklaşık 8.2 milyar € satış rakamına ulaşıyor.
İç Aksam bünyesindeki Ticari Araç ve Aftermarket iş birimi, ticari araç, özel araç ve aftermarket sektörüne yönelik özel gereksinimleri de içermektedir. Satış ve servis şirketlerinin küresel ağı yerel müşterilere yakınlığı garanti eder. Continental, VDO, ATE, Galfer, Barum ürün markalarını kapsayan iş birimi, ticari araçlar için elektronik ürün, sistem ve hizmetler ile, yetkili servis ve yedek parçaların yanı sıra, araç üreticilerinin seri sonu üretiminden sonra Bağımsız Aftermarket ve Orijinal Ekipman Servisleri için de geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.