Fuarın en çok ziyaret edilen stantlarından birine imza atan Koluman Otomotiv, standında Türkiye’de satış ve satış sonrası hizmetini verdiği yaptığı Junjin beton pompalarından 38 ve 57 metre beton pompalarını ve bayiliğini yaptığı Mercedes Benz markasının 3 dingilli 3340 Axor ve 4 dingilli 4444 Actros kamyon modellerini sergiledi. İki güçlü markayı tek çatı altında birleştiren Koluman Otomotiv, fuarın da en güçlü markalarından biri olmayı başardı.

Her sene daha da yükselen satış adetleri ve satış hedefleriyle, Junjin destekli yerlileştirme çalışmalarıyla, Koluman ve Junjin firmaları arasındaki bağlar günden güne güçleniyor. Bu gücün göstergesi; 25 metre, 38 metre, 43 metre, 52 metre ve 57 metre pompalardan oluşan ürün gamı gösterilebilir.

Türkiye’nin en uzun beton pompası

Koluman’ın hazır beton sektörüne yönelik ürünleriyle ilgili bilgi veren Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Satış Müdürü Serdar Durmaz, 2006 yılından itibaren Junjin ürünleri için Türkiye’de satış ve satış sonrası hizmeti verdiklerini ve Türkiye’nin yanısıra Irak, Azerbeycan, Türkmenistan, Kazakistan, Rusya ve bölgedeki daha bir çok ihraç pazarlarında da çalışmaları olduklarını anlattı. Durmaz açıklamalarına şöyle devam etti: “Koluman, güvenilen beton pompası markası Junjin’i geleceğe taşımak, müşteri beklentilerini maksimum düzeyde karşılamak, firma kalite standartlarını pompa üretiminde de kullanmak üzere 2012 yılında yerlileştirme çalışmalarına da başladı. Bu çalışmalar çerçevesinde fabrika bünyesinde 2013 yılında bazı pompa tipleri yerli katkı ile üretilmeye başladı. Koluman, geleceğe yönelik olarak bir önemli adım daha atarak, yeni bir beton pompası üretim, montaj tesisi kurmayı ve kapasiteyi arttırmayı planlıyor.”

Hedef 100 adet beton pompası

Türkiye beton pompası pazarının geçen yıl 400 adet ile kapandığını belirten Serdar Durmaz, Koluman olarak geçen yıl 70 adet beton pompası satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılın ilk iki ayını da değerlendiren Durmaz, geçen yıla göre ilk iki ayın daha iyi geçtiğini ve 2015 yılında pazarın yüzde10 büyüyeceğini öngördüklerini söyledi ve “yıl sonunda hedeflediğimiz 100 adetlik satış rakamını yakalamak istiyoruz” dedi. 

Güçlü Hidrolik Sisteme Sahip

JUNJIN beton pompaları saatte 158 m3 beton sevkiyatı yaparak 12 m3 bir mixeri 3,5-4,5 dk. gibi kısa bir sürede boşaltabiliyor. Kullanıcı açısından zaman kazandıran ürünler beton seçmiyor, açık sistem çalışıyor, ana pompası büyük olduğundan kamyon motoru düşük devirde çalışıyor ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Güçlü hidrolik sisteme sahip olan Junjin Beton Pompaları, hidrolik sistem ve elektrik aksamından oluşuyor. Bu sistemin kullanımı elektronik sistemli beton pompalarına göre daha dayanıklı ve daha kolay oluyor. Yüksek mevsim sıcaklığında ve soğukluğunda, elektronik aksamlı pompalara göre Türkiye’nin her bölgesinde rahatlıkla kullanılabiliyor.