Avrupa’nın treyler üreticilerinin çatı kuruluşu olan CLCCR’nin (International Associtiation of the Body and Trailer Bulding Industry) 2011 yılı İlkbahar Yönetim Kurulu Toplantısı 14-15 Nisan tarihlerinde Hidromas sponsorluğunda Swissotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya CLCCR Başkanı Daniel Magyar, TREDER Başkanı Recep Serin, Başkan Yardımcısı Fehir Bulutlar, Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Saltık ve 8 ülkenin temsilcileri katıldı. Avrupa’daki treyler pazarını değerlendiren CLCCR üyeleri, Almanya ve İsveç pazarında büyüme yaşandığına, diğer ülkelerde ise toparlanmanın henüz gerçekleşmediğine dikkat çektiler. 2011 yılında belirli oranda büyüme beklentisi içinde olan Avrupalı treyler üreticileri, kriz öncesi adetlerin yakalanması için 2014 veya 2015 yılına kadar beklenilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

İrlanda, Portekiz ve Yunanistan’ın ardından İspanya’daki kriz beklentisinin treyler üreticilerini tedirgin ettiğini açıklayan CLCCR üyeleri, Türkiye treyler pazarının ise inanılmaz derece yükselmesini yakından takip ettiklerini dile getirdiler. Türkiye treyler pazarının yüzde 200 gibi bir oranda büyümesinin Avrupa’da çok dikkat çektiğini dile getiren CLCCR üyeleri, Türkiye’nin şu haliyle çok önemli bir treyler üretim merkezi haline geldiğini vurguladılar.

CLCCR Başkanı Daniel Magyar, Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Türkiye’de yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “TREDER yönetimi bizleri İstanbul’da çok iyi bir şekilde ağırladı. Türk meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri konukseverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Onların sayesinde çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu arada şunu da tekrar belirtmek isterim: TREDER’in CLCCR’ye katılmasından son derece memnunuz. Ayrıca İstanbul’u ilk kez gören üyelerimiz İstanbul’a hayran kaldı. Arkadaşlarımız ilk fırsatta İstanbul’a gelmek için fırsat kollayacaktır” dedi. Toplantı sonrasında CLCCR üyelerine sunum yapan Hidromas Dış Ticaret Sorumlusu Hakan Aydın, firmanın Hindistan’da yatırım yapan tek Türk otomotiv markası olduğunu vurguladı. Ürünler ve satış sonrası hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın, “Hidromas Türkiye’de yüzde 80 pazar payıyla açık ara birinci sırada. Dünyada ise dünyada üçüncüyüz. Yeni yatırımlarla birlikte dünya liginde yükselmeyi hedefliyoruz.” dedi.