Kamyon filosu sahibi firmaların sürücülerinin katılabileceği Ford Sürüş Akademisi’nde; ekonomik ve emniyetli sürüş eğitimleri verilecek, müşteriye özel eğitim programları tasarlanacak ve sürüş simülatörü ile pratik uygulama yaptırılacak. Eğitimler talebe bağlı olarak filo sahibi şirketlerin kendi sahasında veya HED Akademi tesislerinde yapılacak.

Ford Sürüş Akademisi hakkında bilgi verenFord Otosan Genel Müdürü Nuri Otay konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada hizmet geliştirmekte de öncü rollerini sürdürdüklerini söyledi. Eğitimli sürücülerin eğitimsiz olanlara oranla yüzde 20’ye varan oranda daha az yakıt tükettiğine vurgu yapan Otay “Eğitimli bir sürücü, eğitimsiz ve verimsiz bir sürücüye oranla, yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağlayabilir. Verimli sürüş yaparak parçaların uzun ömürlü kullanımını sağlar ve bakım maliyetlerinin düşmesine katkıda bulunur” dedi. Ford ağır vasıtaya odaklandı, global ürün gamı için çalışıyor Nuri Otay, Kamyon İş Birimi ile;  stratejik planlama, üretim, satış ve pazarlama konularında yoğun olarak çalıştıklarını ve ağır vasıta işine odaklandıklarını söyledi. “Genişleyen Ford Cargo ürün gamımız ile iç pazardaki ivmesini artırırken,  Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 65 ülkeye ihracat gerçekleştireceğiz” diyen Otay, Global Cargo büyüme stratejisini üç aşamada hayata geçireceklerini kaydetti: “Birinci aşamada, Güney Amerika’da üretilen Cargo’larda ortak kabin kullanımına başladık. İkinci aşamamız ise ortak bir ürün çıkarmak olacak. Bu ürünümüzün geliştirme çalışmaları devam ediyor. Üçüncü aşamamız ise şu an üzerinde çalıştığımız ve motoru da kapsayan global ürün gamı stratejisi olacak.”

İhracat hedefi: 5 bin

“Ford Otosan, Ağır Ticari Araç Global Ürün Geliştirme ve Tasarım Merkezi olacak” diyen Otay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl piyasaya sunduğumuz Yeni Çekici ve İnşaat Serisi araçlar ile birlikte kamyonda çok iyi bir ivme yakaladık. Yeni büyüme stratejimiz çerçevesinde, 50 yılı aşkındır sürdürdüğümüz kamyon işimizde yeni bir sayfa daha açtık. Doymuş pazarlara değil, yeni ve büyüyen pazarlara odaklanıyoruz. 5 bin adet ihracat hedefimiz ile geleceğin gelişmiş ülkelerine, Türk  mühendislerinin eseri olan Cargo’muz ile gidiyoruz.” Ahmet Kınay: Pazardaki en güçlü ve en yeni seriye sahibiz Ford Otosan Cargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay da, Cargo’ların üretildiği İnönü fabrikasının, 10 bin Cargo ve Ecotorq kamyon motoru üretme kapasitesine sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: “2003-2010 denetim sonuçlarına göre ‘Ford’un en iyi Motor ve Aktarma Organları Fabrikası’ seçilen İnönü tesisimiz ile, sıfırdan; tampondan tampona global tasarım ve geliştirme yapabilen tek firmayız. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinden itibaren ürün gamımızı kuvvetlendirdik ve 2010 yılında, yurtiçi ve yurtdışında toplam 5 bin adedin üzerinde kamyon satışı gerçekleştirdik. Bu yıl da yüksek tempoyla devam ediyoruz ve 2011’in ilk 6 ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplam pazar yüzde 137 artarken satışlarımızı yüzde 275 artırmış durumdayız. Haziran sonu itibarı ile de pazar payımızı çekici ve inşaat segmentlerinde 2 katına çıkardık. Yılsonu hedefimizi, 2010 satışlarının iki katına ulaşarak yüzde 25 pazar payı elde etmek  olarak belirledik. Haziran ayında inşaat serisine yeni platformda üretilen, zorlu inşaat şartlarına uygun olarak geliştirilen, cerli aksa sahip 6x2 ve 8x2 sınıfında yeni araçları dahil ettik. Yılın  son çeyreğinde çekici ve yol kamyonu serilerimizde,  kabin içinde bazı  donanım ve aksesuar değişiklikleri yapmayı planlıyoruz İnşaat serimizin aralıkta tamamlanması ile kamyon pazarındaki en güçlü ve en yeni seriye sahip olacağız.” Kınay, 2010 yılında 17, 2011 yılında 30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek hedeflerinin 65 ülke olduğunun altını çizdikten sonra Ford Otosan’ın ağır ticari araç geliştirme merkezi olduğunu da sözlerine ekledi. 

Fark müşteriye sunulan hizmetle yaratılıyor Ford Otosan Kamyon Satış ve Satış Sonrası Operasyonları Müdürü Emrah Dumahn ise, artık kamyonlar arasındaki teknik özelliklerin aynı hale geldiğini, farkın müşteriye sunulan hizmetlerle yaratıldığını söyleyerek şunları aktardı: “Nakliyecilerin genel işletme giderlerinin yarısını yakıt oluşturuyor. Müşteriler yakıt tüketimini düşüren hizmetler bekliyorlar. Yakıt tüketiminin düşürülmesinde yol, araç ve diğer etkenlerin dışında sürücü de çok önemli. Bu yüzden biz de filo müşterilerimize yakıt tüketimini düşüren bir eğitim verelim dedik ve  HED Akademi ile ortak bir eğitim programı oluşturduk. Bu eğitimler ekonomik ve emniyetli sürüş üzerine olacak. Ancak müşterinin durumuna göre özel eğitimler de vereceğiz.” Duman eğitimlerin şu anda filo müşterileri ile sınırlı olduğunu fakat ileriki dönemde taleplere göre bireysel kullanıcılara yönelik de eğitimler verilebileceğini söyledi.

FORD SÜRÜŞ AKADEMİSİ

Sürücülerin güvenli ve ekonomik sürüş kabiliyetlerinin artırılmasını hedefleyen Ford Sürüş Akademisi eğitimleri, yakıt ekonomisi sağlayarak bütçeye ve çevreye katkıda bulunacak, sürüş güvenliğini artıracak, sürücülerin araçlarını daha uzun ömürlü kullanmasını sağlayacak. Akademi eğitimlerinin sağlayacağı ekonomik ve verimli sürüş CO2 (karbondioksit) salımı ve çevreye verilen zararı da azaltacak. Eğitimlerin ardından sürücülere Bronz, Gümüş ve Altın Sürücü sertifikaları verilecek. Altın Sürücü belgesi sahiplerinin katılabileceği “En İyi Sürücü Yarışması”nın birincisi ise Platin Sürücü belgesiyle ödüllendirilecek.