OSD’nin 43’üncü Olağan Genel Kurulu’nda, 2016 yılında ihracat, teknoloji ve yan sanayii kategorilerinde başarılı performans sergileyen üyeler ödüllendirildi.

Toplam 3 kategoride verilen başarı ödülleri kapsamında TEMSA, 2016 yılında gerçekleştirdiği 129 milyon dolarlık ihracatla, İhracat Başarı Ödülü kategorisinde Altın Madalya’nın sahibi oldu. TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, ödülü Uludağ İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu’nun elinden aldı.

TEMSA ayrıca, geçen yıl tescil ettirdiği iki ayrı teknoloji patentiyle, bu yıl ikincisi düzenlenen Teknoloji Başarı Ödülleri kapsamında verilen Teknoloji Başarı Ödülü’nü de aldı.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik kazanılan ödüllerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, TEMSA’nın hayata geçirdiği ‘Smart Mobility’ vizyonu ile geliştirdiği teknolojilerle, geleceğin ulaşım ihtiyaçlarına yatırım yaptığını söyledi.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Teknolojiye yapılan yatırım, ihracatı besleyen en önemli unsurlardan biri. Bu iki önemli ödülle, TEMSA’nın teknoloji üreten ve ihraç eden firma olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu” diye konuştu.

TEMSA, geçen yıl düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi kapsamında verilen Akademi Ödülleri’nin ‘Yenilikçi Teknoloji Şirketleri’ Kategorisi’nde de birincilik ödülünün sahibi olmuştu.