İstanbul Modern’de yapılan teslimat törenine; Çekok Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok, Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Çakok, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ile Koluman Motorlu Araçlar İstanbul Genel Müdürü Ali Türkay Saltık, Satış ve Pazarlama Direktörü Kaan Saltık, Kamyon Satış Müdürü Kürşat İnce, Hama Oto Kiralama ve Çevre Hizmetleri Genel Müdürü Kenan Çetin katıldılar.  

Çekok Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok törende yaptığı konuşmada, firmalarının 1953 yılında kurulduğunu, 1980’li yıllarda göreve gelen ikinci kuşakla birlikte büyümesini sürdürdüğünü söyleyerek, “5 tesiste 10 bin 500 dönüm arazide üretim yapıyoruz. 230 bin ton yaş sebze meyveyi işliyor ve paketliyoruz. Bu ürünleri müşteri daha iyi ulaştırmak için 1998 yılında uluslararası lojistik alanına yatırım yaptık” diye konuştu.  

2012’den sonra daha büyük alım yapabiliriz

Firmalarının her geçen yıl büyüdüğünü aktaran Çekok, büyümenin aynı hızla devam etmesi durumunda 2012 yılından filolarını daha da büyüteceklerini kaydetti. Çekok 150 adetlik alıma atıfta bulunarak “Belki de daha büyük alımlarla yolumuza devam edebiliriz” dedi. Neden Mercedes ve Actros tercih ettiklerini de anlatan Çekok şunları söyledi: “Mercedes-Benz Türk’ün yaygın servis ağı, periyodik bakımlardaki maliyet avantajı, düşük işletme maliyeti, yüksek ikinci el değeri, düşük yakıt tüketimi ve ağır yol koşullarına dayanıklı olması nedeniyle bu araçları tercih ettik.”  

Mercedes 13 bin 711 kamyon sattı

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz da konuşmasına “Çekok Group’un tercih ettiği marka olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Araçlarımızla  Çekok’un faaliyetlerine ve başarılarına katkıda bulunacağız” diye başladı. Ağır vasıta pazarı ve Mercedes’in pazardaki konumu hakkında da bilgi veren Kurz, “6 ton ve üzeri pazar geçtiğimiz yıl 29 bin 934 adet gerçekleşti. Kasım sonu itibariyle geçtiğimiz yıldan yüzde 54 daha büyük bir pazar var. Biz de Kasım sonu itibariyle satışlarımızı yüzde 53 oranında artırdık ve 13 bin 711 kamyon satışı gerçekleştirdik. Mercedes-Benz Türk’ün en büyük özelliği güvenilirlik, etkinlik, emniyet ve konfordur” diye konuştu.  

Daha sonra söz alan Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise şunları söyledi: “Çekok ile olan ilişkimiz eski yıllara dayanıyor. Çekok Gıda’nın 100’e yakın filosu ve bu filonun 4’te 3’ü Mercedes. Soğuk taşımacılık çok önemli. Acros araçlarımızla sorunsuz hizmet vermelerine yardımcı olacağız. Power Shift şanzımanımız şoför hatalarını sıfıra indiriyor. Ayrıca yakıt tüketimini minimum seviyede tutuyor. Actos da zaten yakıt tüketimi, konfor ve yüksek ikinci el değeri ile kendini ispatlamış bir araç.”   Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve satış Direktörü Süer Sülün, Mercedes pazarında Avrupa’da Almanya’dan sonra ikinci sırada yer aldıklarını, dünya genelinde ise 3. sırada bulunduklarını söyledi. Türkiye ağır vasıta toplam pazarının ise Almanya ve Fransa’dan sonra 3. En büyük pazar olduğunun bilgisini veren Sülün, Şehirlerarası otobüs pazarında da Türkiye’nin Almanya’dan sonra geldiğini aktardı.