Karsan, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası ile birlikte Malatya Altınkayısı Ramada Plaza’da yemekli bir toplantı organize etti. Malatya’daki minibüs ve servisçilerin sorunlarının tartışılarak çözüm yollarının arandığı organizasyona; Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Oda Yönetimi, esnafı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Alıcı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı katıldı. 300’e yakın davetlinin bulunduğu organizyonda Karsan Pazarlama adına Türkiye Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Bölge Satış Müdürü Coşkun Tokan, Servis Bölge Müdürü Soydan Solmaz ve Karsan Malatya Yetkili Servisi Oto Gelişim yer aldı.


Toplantının ana gündem maddesini; Malatya’da Minibüsçüler Odası ve Belediye arasında yapılan minibüsten otobüse dönüşüm sürecinin minibüs lehine sonuçlanması oluşturdu. Bir yılı aşkın bir süredir Büyükşehir Belediyesi, esnafla 60’ın üzerinde toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıların sonucunda, ekonomik nedenlerden dolayı otobüs dönüşüm süreci kabul edilmeyerek minibüse devam kararı alındı. Toplantıda söz alan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce; Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bilgisi doğrultusunda otobüs dönüşüm sürecini sonlandırdıklarını, Malatya’da minibüsten otobüse bir dönüşüm gerçekleşmeyeceğini, minibüslerin minibüs olarak kalacağını belirtti. İnce, konuşmasında esnaftan araçlarını yenilemesini talep ederken, araçların engelli erişimi kanununa uygun olması gerektiğinin önemini vurguladı. İnce; “Minibüsçülükte yenilikler yapmayı, vatandaşlarımıza daha modern ve daha kaliteli hizmet sunmayı temenni ediyoruz. Değişen ve gelişen Türkiye’miz de, Malatya’mız da, bizler de yeniliklere açık olmalıyız” diye konuştu.

Toplantıda sunum yapan Karsan Pazarlama Türkiye Satış Müdürü Kaan Erkırtay ise; Karsan’ın 2013 yılında piyasaya sunduğu Karsan markalı toplu taşıma ailesinin en küçük üyesi JEST’in “Engelsiz Erişim” yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak tasarlandığına dikkat çekti. Erkırtay; toplu taşımacılık sistemlerindeki ihtiyaçların ve değişimlerin takip edilerek geliştirildiği JEST’in herkese modern toplu ulaşım sağladığını; engelli, hareket kısıtlı ve yaşlı bireylerin de hayatın içinde diğer tüm bireylerle eşit şartlarda yer almasını amaçladığını belirtti.

Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür plaketleri verilirken, Karsan da günün anısına çini plaket takdim etti. Organizasyon sonrasında misafirler dışarıda sergilenen JEST minibüsünü inceleyip Karsan yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

Alçak tabanı, biniş ve iniş hızını artıran geniş ve basamaksız yolcu kapısı, rampa sistemi, ferah iç mekanı, panoramik camları ve ilave birçok özelliği ile tüm bireylere konforlu ulaşım olanağı sağlayan Karsan JEST, opsiyonel olarak sunulan araç içi kablosuz internet bağlantısıyla da iletişimdeki engelleri de kaldırıyor. Birçok çağdaş özelliği ile ideal bir toplu taşıma aracı olan JEST, yakıt ekonomisiyle de tercih ediliyor.