DAF, yenilen CF ve XF serisinin farklı modellerini tanıtırken, şehir içi dağıtım alanında hizmet vermek için tasarlanan LF serisi için yeni modellerinin ilk tanıtımını da gerçekleştirdi. 3,8 litre PACCAR motor bulunan ve maksimum yakıt verimliliği sunan yeni LF üyeleri, yeni tasarımlarıyla beğeni topladı. Araçların tanıtımı için 2-3 Ekim tarihleri arasında Barselona’da araç tanıtım ve test sürüş etkinliği organize edildi. Transmedya’nın da yer aldığı uluslararası tanıtımda DAF’ın 11 kişilik yeni üyeleri gösterdikleri performans ve sürüş dinamikleri ile beğeni topladılar.
 
Tüm yeni DAF kamyonları, sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş ve tamamen yeni ve yenilikçi, vites düşürme özellikli güç aktarma organları sayesinde yüzde 7'ye kadar daha iyi yakıt verimliliği sunuyorlar. DAF Test Müdürü Raoul Wijnands yaptığı sunumda verimlilik üzerinde özellikle dururken, yüzde 7 tasarrufun farklı geliştirmeler sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

Yeni ultra kompakt EAS: ekstra şasi yerleşim seçenekleri ve ekstra yük kapasitesi

Yeni CF ve XF için sunulan son derece kompakt EAS ünitesi, yeni sabit kasalı kamyon şasisi için de avantajlar sağlıyor. Artık EAS ünitesini bütünüyle (yani tek bir ünite olarak) birinci ve ikinci ön dingillerin arasına (8x4 FAD modelinde) takmak mümkün. Bu sayede boş alan; vinç ayakları, alet kutuları veya ekstra (yakıt) depolarının eklenmesine olanak sağlıyor ve 50 kg daha hafif olması sayesinde şasideki yerleşim seçeneklerini artırıp ekstra yük kapasitesi sunuyor


100 ila 250 kilograma kadar daha fazla yük kapasitesi

Benzer şekilde, çok dingilli çekicilerin ve kamyonların en yeni serisi, toplamda 100 kg daha hafif olan aktarma organı ve egzoz yapılandırmaları ile donatılmıştır; bu da DAF müşterilerine daha yüksek yük kapasitesi sunabilmektedir. Yeni dingiller ve bağlantı dingili setleri, inşaat uygulamalarında CF FAD 8x4 için 250 kg'a kadar toplam ağırlık tasarrufu sağlayabilir.

Yeni elektro-hidrolik yönlendirilen arka dingiller
Yeni CF ve XF programı kapsamındaki en önemli yeniliklerden biri hem çekicilerde hem de sabit kasalı kamyonlarda kullanılan ve maksimum manevra kabiliyeti sunan yeni arka dingil.
Yeni arka dingilde 30 kg daha hafif olması sayesinde ekstra yük kapasitesi sunan yeni geliştirilmiş EHS (Elektro-Hidrolik Direksiyon) sistemi kullanılır. Direksiyonun son derece hassas çalışmasını sağlayan faktörlerden biri EHS'nin hıza ve dingil mesafesine dayalı olarak arka dingildeki tekerlekler için optimum direksiyon açısını sürekli hesaplamasıdır. Bunun avantajları en çok kamyonu şehir içinde kullanırken ve manevra yaparken hissedilir. Sürtünme kayıplarının azalması ve direksiyon pompasının sadece direksiyon kullanılırken çalışması sonucunda yakıt tüketiminde %1'lik ek bir azalma sağlanır.
40 km/sa üzerindeki hızlarda dingil kendisini düz konumda kilitleyerek araç için maksimum denge sağlar ve olağanüstü yakıt verimliliğine katkıda bulunur. Buna ek olarak arka dingil yönlendirme sisteminde çok daha az sayıda bileşen kullanıldığından, üst düzey dayanıklılığa ve güvenilirliğe de katkıda bulunur.
Yeni yönlendirmeli arka dingil 6x2 sabit kasalı kamyonlar ve çekicilerin yanı sıra 8x2 sabit kasalı kamyonlara da takılabilir.
EHS, 6x2 CF ve XF FAN araçlarda çıkarılabilir kasanın hızlı ve güvenilir şekilde yüklenmesine ve boşaltılmasına olanak sağlayacak şekilde hızla 90 milimetre alçaltılıp 185 milimetre yükseltilebilir yeni bir havalı süspansiyonla desteklenmiştir.

Yeni ikili monte edilen arka dingiller

DAF ayrıca, en az 34 tonluk statik yük kapasitesi sağlayacak şekilde ikili monte edilen yeni 10 tonluk arka dingili de kullanıma sunuyor. Bu özellikle ağır konteynırları yüklerken ve boşaltırken çok büyük avantajlar sağlar. Yeni dingil, araç ağırlığını 25 kg kadar azaltmıştır. Yeni CF ve XF'te ağırlığı azaltmak için yapılan diğer yeniliklerle birlikte toplamda 125 kg'lık ek yük kapasitesi sunulur.
DAF'ın ikili monte edilen yeni arka dingilleri 6x2 çekiciler ve sabit kasalı kamyonların yanı sıra 8x2 sabit kasalı kamyonlara da takılabilir.


DAF Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark da test orfanizasyonuna katılarak araçlar hakkında bilgiler verdi. 

Yeni çift tahrikli poyra hız düşürme özellikli bağlantı dingilleri

Düzenli olarak arazide kullanılan araçlar için DAF, yeni çift tahrikli poyra hız düşürme özellikli bağlantı dingilleri (HR1670T) sunuyor. Bu dingil takımında kullanılan
döküm demirden imal edilmiş tamamen yeni dingil muhafazası, ağırlıkta 60 kg'lık ekstra azalma sağlıyor.
Mümkün olan en yüksek yakıt verimliliğini elde etmek için çok daha hızlı son dişli oranları (3,46, 3,61, 3,76:1) kullanılıyor. Bu oranlar motorun çok daha düşük devirlerde çalışmasını sağlıyor. Mümkün olan en düşük işletme maliyetlerinin sunulabilmesi için yeni bağlantı dingili takımının yağ değiştirme aralıkları 3 yıla ya da 450.000 kilometreye çıkarıldı.
Yeni çift tahrikli poyra hız düşürme özellikli bağlantı dingilleri ağır hizmet uygulamalarında kullanılan 6x4 ve 8x4 çekiciler ve sabit kasalı kamyonlar için sunuluyor. Bu seride kum ve çakıl taşımacılığına yönelik iki yönlendirilen ön dingilli FAD 8x4 sabit kasalı kamyon da bulunuyor. Bu modelde SCR ünitesi artık dikey egzozla entegre değil. Bunun yerine, kompakt boyutları sayesinde yeni EAS ünitesi her iki ön dingilin arasına tam olarak yerleştirilebiliyor. Yapılan bu tasarım değişikliğinin sonucunda ağırlıkta 115 kg azalma sağlanırken şaside daha fazla alan elde ediliyor.


Avrupa için yeni hafif 8x4 mikser şasisi

Hafif CF FAD 8x4 mikser şasisi artık 19 tonluk tek devir düşürücü (SR1132T) bağlantı dingili ve iki adet 7,1 tonluk ön dingil yapılandırmasıyla sunuluyor. Birleşik Krallık ‘ta popüler olan bu uygun maliyetli yüksek performanslı şasi artık Avrupa genelinde satışa sunuluyor. Direksiyon sistemi ile süspansiyonda yapılan optimizasyonun yanı sıra disk freninin ve dik egzoz borulu yeni kompakt EAS ünitesinin kullanılması sonucunda bu kamyonun ağırlığı sadece 9150 kg olup, sınıfında bir ilktir. Bu benzersiz mikser şasisi için
270 ila 330 kW (370 ila 450 hp) güç üreten yeni PACCAR MX-11 motor kullanılmaktadır.

Yeni CF ve XF kamyonlarda kasa yapımcılarının en iyi dostu

DAF, şaside yaptığı önemli geliştirmelerle kasa yapımcılarının en iyi dostu olma konusundaki sektör liderliğini sürdürmektedir. Yeni Kasa Bağlantı Modülleri (BAM) kutu tipi kasa, ağır vinç, damper veya kancalı kaldırma sistemi takma işlemlerini hızlandırmada önemli bir rol oynamaktadır. Şasinin arka tarafındaki yeni ve genişletilmiş delik şekli; arka lift, vinç veya kutu tipi kasa takmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda bileşenlerin yerini değiştirmeyi ya da çeki demiri veya koruma sistemi takmayı da kolaylaştırır. Bu özellikleriyle yeni delik şekli aracı hazırlama sürelerini kısaltırken kasa yapım maliyetlerini düşürmeye yardımcı olur.

Yeni ve Yenilikçi Akü Enerjisi İzleme Sistemi
Bir diğer yeni özellik de Akü Enerjisi İzleme ya da kısaca BEM sistemidir. İsteğe bağlı olarak sunulan bu sistemde akünün şarj koşullarını tam olarak ölçmeyi sağlayan yeni geliştirilmiş bir sensör bulunuyor ve bu sistem, araçların en yüksek kullanılabilirlik oranıyla işe hazır olmasını sağlamak için çevresel koşulları da dikkate alabiliyor.

Yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar
DAF Transport Efficiency felsefesi doğrultusunda her damla yakıttan maksimum performansı elde etmek için gerekli tüm çaba sarf edilmiştir. PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar baştan tasarlanmıştır. Yeni güç aktarma organlarını geliştirme sürecinin önemli hedeflerinden biri, daha düşük devirler daha düşük yakıt tüketimiyle sonuçlandığı için genel olarak vites küçültmek olarak adlandırılan motor devrini düşürmekti. Aynı zamanda, PACCAR motorların maksimum torku önemli ölçüde artırılarak dakikada 900 devir gibi düşük devirlerde bile maksimum tork elde etmek mümkün olmuştur.

Hemen hemen tüm güç aktarma organlarının gücü 7 kW/10 hp ila 14 kW/20 hp artırılırken tüm yeni motorların torku 50 ila 200 Nm artırılmıştır. Buna ek olarak DAF, yeni CF ve XF'te "Çoklu Tork" uygulamasını hayata geçirerek en yüksek viteste 100 ila 150 Nm ek tork üretmeyi sağlamıştır. Bu sayede kamyonu en yüksek viteste daha uzun süre kullanmak mümkün olmuş ve bunun sonucunda yakıt tüketimi optimize edilirken performansın en üst düzeye çıkması sağlanmıştır.

En yeni TraXon şanzıman: daha yüksek hız, daha az sürtünme
Yeni PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar standart olarak yeni nesil TraXon otomatik şanzımanlar ile sunulmaktadır. Daha düşük sürtünme kaybına sahip olan bu şanzımanların karakteristik özelliği, son derece akıcı vites değiştirebilmedir. Standart Taşımacılık, Sıvı Taşımacılığı, Ağır Yük Taşımacılığı ve Ekonomik Kombinasyon Araçlar için özel vites değiştirme stratejileri mevcuttur. DAF CF FAD, FAT (sabit kasalı kamyonlar) ve FTT (çekici) Construction modellerinde TraXon şanzımanlar
optimum şanzıman performansı ve kavrama etkinleştirme için ek bir arazi ayarıyla birlikte gelmektedir. Bu özellik etkinleştirildiğinde TraXon, maksimum çekiş sağlamak üzere daha yüksek devirlerde ve çok daha hızlı vites değiştirir.

Tahrik hattı için gelişmiş yazılım işlevleri

Yeni CF ve Yeni XF modellerinin ilk yapılandırmaları piyasaya çıktığında, yeni DAF
çok dingilli modellerde tamamen yeni bir elektrik ve elektronik yapı uygulanmış olup tüm güç aktarma organı bileşenlerini entegre bir biçimde yönetmek için yeni bir kontrol ünitesi kullanılmıştır. EcoRoll ve Hız Sabitleyici gibi işlevler, en uygun yakıt ekonomisine katkılarını daha da artırmak üzere daha verimli hale getirilmiştir.

Yüksek verimliliğe sahip arka dingiller
Daha hızlı olan yeni güç aktarma organlarının önemli bir bileşeni de DAF tarafından tasarlanıp üretilen arka dingillerdir. Yeni uygulanan 2,05:1 gibi daha çabuk hız düşürme oranları, tahrik hattının teknik özelliklerine bağlı olarak 1000 devirde 85 km/sa seyir hızına olanak sağlamaktadır. Yeni nesil arka dingil diferansiyelleri için optimum dayanıklılık ve verimliliğin yanı sıra son derece düşük gürültü seviyesi elde etmek amacıyla ayna dişli ve mahruti yeniden tasarlanmıştır.
Sekiz adet 2, 3 ve 4 dingilli sabit kasalı kamyon ve üç adet 3 ve 4 dingilli çekicinin eklenmesiyle birlikte Kusursuz Mükemmellik artık DAF'ın tamamen yeni kamyon serisinde standart uygulama haline gelmiştir. Kusursuz Mükemmellik, DAF Transport Efficiency felsefesinin en düşük işletme giderlerine ve en yüksek araç kullanım oranına ulaşma ilkesini yansıtmaktadır. Bu aynı zamanda Yeni CF, Yeni XF ve Yeni LF'in sahip olduğu kusursuz üretim kalitesini ve benzersiz sürücü konforunu da ifade etmektedir.
 
 
YENİ DAF LF İLE MAKSUMUM VERİMLİLİK
DAF, 7,5 - 19 ton sınıfında kamyon sektör lideri olarak konumunu güçlendirmek üzere LF için çok sayıda yenilik sunmaktadır. Yenilikler arasında yeni 3,8 litre PACCAR motor ve maksimum yakıt verimliliği için daha hızlı tahrik hatlarını seçme olanağı yer almaktadır. Aynı zamanda, iç ve dış kısmın tasarımı Yeni CF ve XF ile uyumlu şekilde yapılmıştır ve tüm DAF serisi araçlara "Kusursuz Mükemmellik" anlayışı getirilmiştir.
 
DAF LF modelinde kullanıma sunulan önemli yeniliklerden biri de 115 kW/156 hp ve 127 kW/172 hp olmak üzere iki güç değeri bulunan, sırasıyla 1200 ve 2000 dev/dak arasında 500 ve 600 Nm maksimum tork uygulayabilen 7,5 tonluk LF modeli için mevcut yeni 3,8 litre PACCAR PX-4 motordur. DAF, bu yeni motoru şehir içi dağıtımda hafif uygulamalar için özellikle LF City modelinde kullanıma sunmaktadır; 4,0 litrenin altında hacme sahip bir motor bu uygulamalar için idealdir.
 
Seçkin PACCAR PX-5 ve PX-7 motorlar
Daha yüksek çıkışlar için 4,5 litre PACCAR PX-5 (135 kW/184 hp - 157 kW/213 hp) ve 6,7 litre PACCAR PX-7 (172 kW/234 hp - 239 kW/325 hp) motorlar mevcuttur. Bu motorlar, 2016'nın sonunda yeni yazılım ve optimize ısı ve hava yönetimi ile geliştirilmiştir. Sonuç olarak, her iki motorun maksimum torku, önceki motordan %5 - %12 daha yüksektir ve 100 - 200 dev/dak daha düşük devirde oluşur.  PX-5 ve PX-7 motorların maksimum torku şimdi sırasıyla 850 Nm (1200–1500 dev/dak'da) ve 1200 Nm (1100–1700 dev/dak'da) şeklindedir. PACCAR PX-7 motorun gücü 8 kW/11 hp kadar artmıştır.
 
Maksimum verimlilik için yeni arka dingil devir düşürmeleri
3.31:1'e kadar olan yeni daha hızlı arka dingil oranlarından faydalanılarak motor devirleri, seyir hızında 150 - 200 dev/dak kadar düşürülmüştür. Motor yenilikleriyle birleştiğinde bu tahrik hattı optimizasyonu %6'ya kadar yakıt tasarrufu sağlar, daha düşük motor sesi sayesinde sürücü konforu da artırılır.
 
Şimdi 18/19 tonluk LF modelinde mevcut Allison otomatik şanzıman
DAF, Yeni LF serisinde manuel ve otomatikleştirilmiş 5, 6, 9 ve 12 vitesli şanzıman seçeneklerini sunmaktadır. Ayrıca, tam otomatik şanzımanlar mevcuttur ve şimdi özellikle mesleki uygulamalara yönelik performans için en güçlü PX-7 modellerinde Allison otomatik şanzıman seçilebilir. 
 
6,90 metreye kadar dingil mesafeleri ve 1240 litreye kadar yakıt deposu hacimleri
DAF LF modelinin her türlü kullanım için mükemmel şekilde yapılandırılabileceği, 6,90 metreye kadar uzunlukları olan çok çeşitli dingil mesafeleriyle de kanıtlanmaktadır. Bu, maksimum yük kapasitesi için 9 metreden fazla kasa uzunluklarına olanak sağlar. Ayrıca, uzun dingil mesafesi 1240 litreye kadar yakıt deposu hacimlerini mümkün kılar. Bu, benzersiz bir LF özelliğidir. Bu özellik, LF için daha uzun çalışma aralığı sağlar, aracın kullanılabilirliğini optimize eder ve sürücünün, yakıt fiyatlarının en düşük seviyede olduğu yerde depoyu doldurmasına olanak tanır.
 
Kasa yapımcıları için birinci sınıf avantaj
DAF Transport Efficiency ile birlikte DAF, LF'in kasa yapımcılarına yönelik avantajlarını geliştirmek için yenilikler de sunmaktadır. Bu yenilikler arasında, gövde veya ekipmanların kolay takılmasını sağlayan yeni "Kasa Bağlantı Modülleri" yer almaktadır. Ayrıca, şimdi arka lifti olan bir kutu tipi kasanın, alt çerçevesi olan bir tankerin veya bir damperin takılması için kullanılabilecek özel hazırlıklar mevcuttur.
DAF şimdi LF modelinde çok daha fazla dingil mesafesi ve arka uzantı seçeneği sunuyor. Örneğin daha uzun bir dingil mesafesi ve daha kısa bir uzantı kombinasyonu, bir çöp toplama kasasının montajını kolaylaştırır.
 
Yeni dış tasarım: sağlam ve şık
Yeni LF'in sağlam ve şık dış tasarımı, Yeni CF ve XF modellerine tamamen yeni bir görünüm kazandıran özelliklerin çoğuna sahiptir. Izgaradaki çekici krom şeritler ve şık krom ana hatlara sahip, üzerinde "DAF" yazılı olan yeni logo paneli özellikle göze çarpan detaylar arasındadır.
Artırılmış güvenlik için yolcu kapısı alt camı
Yeni LF'teki bir diğer ek özellik ise isteğe bağlı yolcu kapısı alt camıdır. Bu cam, şehir içinde kullanım sırasında yolcu tarafından görüşü optimize eder. Yeni alt cam sayesinde sürücü, kabinin yanındaki bisiklet sürücülerini ve yayaları kolayca görebilir.

Üst düzey sürücü konforu için şık iç tasarım
Yeni LF'in iç tasarımda, her sürücüyü evinde hissettirmek için tasarlanmış kaliteli ortamı öne çıkaran yenilenmiş sıcak ve zevkli renkler yer almaktadır.
Sürücü bilgi paneli (DIP) de Yeni LF'te yeniden tasarlanmıştır. Grafikler üzerinde yapılan değişiklikler sayesinde mesajlar daha nettir ve kadranlar, göstergelere yeni bir görünüm kazandıran çağdaş bir yazı tipi stiline sahiptir.

DAF Connect filo yönetim sistemi
DAF, yeni LF'te DAF Connect sistemini de sunmaktadır. Bu yenilikçi filo yönetim sistemi sayesinde taşıma operatörü, araçların ve sürücülerin performansını gerçek zamanlı olarak görebilir. Çevrimiçi bir kumanda tablosunda araç konumu, yakıt tüketimi, kilometre, araç kullanımı ve motorun rölantide çalışması ile ilgili bilgiler net bir şekilde sunulur. Bu bilgiler her bir operatörün gereksinimlerine uyacak şekilde özelleştirilebilir.
 
Ayrıntılı yakıt raporları kolayca oluşturulabilir ve DAF Connect, araçlara ve sürücülere yönelik mevcut veriler ile yakın zamandaki verilerin karşılaştırılmasını kolaylaştırır. "Canlı Filo" özelliği, filo yöneticisine araçların konumu, rotalar ve sürüş süresi ile ilgili faydalı bilgilerden oluşan programlanabilir bir liste sunar, böylece filo planlamasının ve kullanımının optimize edilmesine yardımcı olur.
 
DAF Connect, araç kullanılabilirliğini optimize eder, işletim maliyetlerini düşürür ve lojistik verimliliğini artırır. Dahası DAF Connect, taşıma operatörünün bakım ve onarım işlerini olabildiğince verimli şekilde planlamasını ve DAF Connect tarafından oluşturulan özel tavsiyelerden yararlanmasını sağlar.
 
Standart olarak bulunanlar: AEBS, FCW, ACC ve LDWS
DAF LF, (8 tondan başlayan GVW ve arka dingildeki havalı süspansiyon ile) Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi (AEBS), Önden Çarpışma Uyarısı (FCW), Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi (LDWS) ile birlikte standart olarak sunulur.
 
AEBS ve FCW, gerektiğinde fren yaparak acil bir durumda çarpışmaları önler.
 Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) kamyonun hızını, takip ettiği aracın hızına uyacak şekilde otomatik olarak ayarlar ve sonuçta, iki araç arasında güvenli bir mesafe korunur. Böylece, yakıt tasarrufuna katkıda bulunan hız sabitleyicinin olabildiğince çok kullanılması sağlanır. Şeritten Ayrılma Uyarısı (LDWS), ön cama takılı bir kamera ile çalışır ve kamyon yanlışlıkla şeridinden çıkarsa sürücüye sesli bir uyarı verilir.