TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat da devlet statüsünde olduklarını belirterek, “Bu tercihin sağladığı çok büyük avantajlar var. Bu statüden çok memnunuz. Üniversite sanayi veya endüstri işbirliği Türkiye’de henüz kurumsal bir yapıya kavuşturulamamış. Bunlar kişisel gelişmelerle yürütülüyor. Biz üniversitede kişisel değil, kurumsal bir yapı olarak vizyon üstlendik. Üniversitenin tek kurumsal amacı olarak ifade edilmiş.” dedi.

TAÜ Koordinatörü Prof. Dr İzzet Furgaç ise, TAÜ’nin Almanya’da 33 üniversite ile partner olduğu bilgisini paylaşarak şunları söyledi. “Öğrencilerimizin yüzde 95’i hazırlık sınıfında Almanca öğreniyorlar. Okuduğu bölümünün dilini okuyorlar. İlk yaz 6 hafta atölye çalışması yapıyor. Öğrencinin her gününü programlıyoruz. İkinci yılda endüstri ile proje yapılıyor. Yazın yine Almanya’ya diğer ülkelerdeki öğrencilerle enternasyonal projeler gerçekleştiriyorlar.”

TAÜ Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ise Emre Can, Türkiye’de ilk defa modern, teknolojik Teknopark yapılacağını kaydetti. “Binalarımız devlet tarafından yapılıyor. Orta gelir tuzağından nasıl kurtulacağımızı göstermek istiyoruz. 2018 yılında Teknopark’ta hayata geçireceğiz.” diyen Can,  Tırsan’ın başından itibaren destek verdiğini ve Tırsan’a çok değer verdiklerini söyledi.