Şirketlerin kendi beyanları, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’nda yer alan mali tabloları ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin resmi araştırması olan “İhracatta İlk 1000” araştırmasından alınan veriler sonucunda oluşturulan liste, özel sektörün Ar-Ge ve inovasyon eğilimlerini ortaya koyuyor.

2009 yılında devreye aldığı Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinde, sahip olduğu mühendislik tecrübesi ile yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Tırsan, 2009’dan bu yana 10 farklı ürün gamında müşterilerinin ihtiyaçlarına odaklı çözümler sunmak için toplam 20 projeyi başarıyla tamamlamıştır. Bünyesinde 88 personel barındıran Tırsan Ar-Ge merkezi, 2009 yılından bu yana 1 milyon saat mühendislik zamanı harcayarak bu çalışmaları gerçekleştirmiştir.

Tırsan, başta üniversiteler olmak üzere çeşitli Ar-Ge ve test kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Okan Üniversitesi ile birlikte çeşitli mühendislik çalışmaları sürmektedir. MAN, Ford Otosan, DEKRA, TÜV SÜD, OTAM, MIRA Engineering, Wabco Vehicle Control Sytems kuruluşları ile çeşitli test ve analiz çalışmalarına da devam edilmektedir.

Tırsan, Rusya’nın zorlu iklim ve yol şartlarının yanı sıra, bu ülkedeki müşterilerin taleplerine ve regülasyonlara uygun damper araçları geliştirmiş ve bu araçları üç üretim tesisinden biri olan Rusya’nın Tula oblastında üretmektedir. Tırsan, Avrupa’da Almanya gibi teknolojik anlamda dünya lideri bir ülkeye treyler ihracatı gerçekleştiren Türkiye’nin tek üreticisidir. Treyler sektöründeki yeniliklerin değerlendirildiği Trailer Innovation 2015 ödüllerinde Tırsan, iş ortaklarıyla birlikte geliştirdiği üç yeni teknoloji ile yer almış, bu teknolojileri de Avrupa’nın en büyük ticari araç fuarı olan IAA’da sergilemiştir.