İsveç Çelik Ödülü jüri başkanı ve SSAB Stratejik Ar-Ge bölüm başkanı Eva Petursson, "Kiruna Wagon iyi bir fikri başarıyla güncelleştirdi ve yüksek dayanımlı çeliklerle yepyeni ve üstün bir vagon çözümüne dönüştürdü" dedi.
Kiruna Wagon'un Helix Dumper'i, uzun mesafe raylı taşımacılığa ve minerallerin verimli şekilde tahliyesine yönelik bir damperli vagon sistemi olarak kullanılıyor. Gelişmiş yüksek dayanımlı ve aşınma dirençli çeliklerin kullanılması, çalışma halindeyken döner tahliye için sabit Helix terminalle birleştirilmiş çok hafif vagonların tasarlanabilmesine olanak tanıdı. Bu dahice çözüm, diğer sistemlerin iki katı seviyesinde saatte 25.000 tonluk tahliye hızı sunuyor.
Vagon çözümünün son tasarımında ise hem Strenx yapı çeliği hem Hardox aşınma dirençli çelik kullanıldı. Başka sistemlere oranla, Helix için komple bir tahliye sistemi, bir döner vagon maliyetinin 1/7'si düzeyinde kalıyor. Ayrıca Helix, madenin potansiyel enerjisinin bir kısmını, tahliye sırasında vagonu ileri itmek için kullanır. Bu sayede ekstra enerji gerekmez; çok daha az toz oluşur ve hemen hemen hiç gürültü olmaz.
Bu yıl 18'incisi düzenlenen İsveç Çelik Ödülü'nü kazanan kuruma, heykeltıraş Jörg Jeschke'nin yapıtı olan bir heykel ve 100.000 İsveç Kronu değerinde nakit ödül verilecek.
2017 İsveç Çelik Ödülü'nün diğer finalistleri ise Güney Afrika'dan Fermel, İtalya'dan JMG Cranes ve ABD'den Wabash National şirketleriydi.