Seçimlerde genel kurula katılan 224 delegenin 189’u oy kullanırken; 2 oy geçersiz sayıldı ve UND’nin yeni yönetim kurulu 187 oy ile görev başına getirildi. Seçimlere gidilmeden önce tüzük değişikliği yapıldı ve 2 yılda bir yapılan genel kurulun Ocak ayında gerçekleştirilmesine karar verildi. Ayrıca yeni başkanın önünü açan 21’inci maddede yapılan değişiklikle ‘Yönetim Kurulu Başkanının dernekte en az 3 yıl asli üyelik yapan kişiler içinden seçilebileceği’ hükmü kaldırıldı.

Güçlü yönetimin altı çizildi Genel Kurul toplantısında konuşan TOBB Taşımacılık Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, şimdiye kadar bu denli güçlü şirketlerin oluşturduğu bir yönetimin gelmediğini vurguladı. Nuhoğlu, daha sonra “Birleşme sektördeki tüm arkadaşlarımızın arzusu idi. İki derneğin yöneticileri bu konuda irade göstererek birleşmeyi başardılar” diyerek sektören önemine şöyle değindi: “Ticaretin doğudan batıya kayması üretim merkezlerinin doğuda büyümesi, heleki tarihi ipekyolu gibi ticaret yollarının Türkiye üzerinden geçmesi bu sektörü ve Türkiye yi daha da önemli kılmaktadır. Bu birleşme o bakımdan çok daha büyük anlam taşımaktadır. Artık sektör genel ekonomi içinde hak ettiği yeri ve payı alacaktır.Yönetime gelen arkadaşlarımda UND ye sahip çıktıklarını göstermişlerdir.Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum ve teşekkür ediyorum “  

2 ayda bütün bölgeleri ziyaret edeceğiz

Ruhi Engin Özmen ise yaptığı konuşmada 2 ay içersinde Türkiye’nin bütün bölgelerini ziyaret ederek her bölgenin sorunlarını tespit edeceklerini söyledi. Sektörün yollarını açmak için ellerinden geleni yapacağını ifade eden Özmen, “Taşımacılık sektörü bütün dünyada en önemli sektörlerden birisi haline geldi. Bu sektör yaşayan bir organizmadır. Sürekli olarak canlıdır, bu sektörün yollarını açmamız yetmez her zaman açık tutmamız gerekir.” dedi.   YENİ YÖNETİM KURULURuhi Engin Özmen (Mars) Adnan Ağaçlı (Ağaçlı) Ahmet Musul (Ekol) Ali Şükrü Okur (Okura) Bahaddin Karakuş (Karakuş) Edip Bakımcı (Bakımcı) Engin Ergin (Özay) Erdal İlhan (Erdal İlhan) Ergün Bilen (ABC) Fevzi Çakmak (Plastnak) Kamil Barlın (Barsan) Memik Hilmi Taner (Şahin) Mustafa Açıkgöz (Açıkgöz) Mustafa Yılmaz (Cem-Ay) Necmi Çobanoğlu (Simtrans) Necdet Yazar (İznak) Şahap Çak (Nedlloyd Road) Şerafettin Aras (Hilaltrans) Tahir Aydoğan (Özsancar) Tamer Türker (Türker) Tevfik Fikret Kutan (Tan Transport) Zahit Sağlık (Susa)