UN RO-RO Ticari Direktörü Fuat Pamukçu, firmanın bu yıl içerisinde yeniden yapılanma sürecini sektörel basın mensuplarına anlattı. En önemli yeniliklerinin rezervasyon ve bilet satın alma işlemlerinin internet üzerinden yapılması olduğunu anlatan Pamukçu, sistemi geliştirmeden önce 80 nakliyeciyle görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Sistemin tüm dünyada başarıyla uygulandığını anlatan Pamukçu, Türkiye’de de sistemin kısa zamanda internete döneceğini vurguladı. Bonus sistemi yerine ciro/prim uygulamasına geçtiklerini söyleyen Pamukçu, internet sistemi kullananlara ciroların yüzde 9’u, kullanmayanlara ise cironun yüzde 7’si kadar bilet hediye etiklerini belirtti. Pamukçu, sistem sayesinde müşterilerin gemilerin varış ve kalkış saatlerini, araçlarının konumunu, yerini öğrenebildiklerini, sistemin sürekli geliştirildiğini böylece müşterilerin planlarını daha kolay yapabildiklerini, gemilerin doluluk oranını görebildiklerini, araç plakası girilerek kayıt yapıldığını, sistemin kullanıcıyı yönlendirdiğini ve kullanıcı dostu olduğunu dile getirdi.  

Pendik Limanı yenileniyor

Pendik Limanı’nda iyileştirme çalışmalarının yaptıklarına değinen Pamukçu, özellikle şoförlerin yiyecek ve market ihtiyaçları için yeni binalar yaptıklarını bunları da özel bir şirketin işleteceğini söyledi. Pamukçu, açılışın 17 Ekim tarihinde yapılacağı bilgisini verdi.   Çanakkale ‘geç geçilir’ Pamukçu son dönemde tehlikeli madde taşıyan araçlardan dolayı gemilerinin Çanakkale Boğazı’nda bekletildiğine değinen Pamukçu, konuyla ilgili mağduriyetlerini dile getirdi. Geçişlerin gecikmesinden dolayı otomotiv üretimin dahi aksadığına işaret eden Pamukçu, bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadıklarını ve sorunun biran önce çözüm beklediğinin altını çizdi.