Son yıllarda devletin yatırımcılara sunduğu teşviklerle, üretim Anadolu’ya doğru kaymaya başladı. Aynı zamanda Anadolu’daki önemli firmalar da büyük şehirlerdeki rakipleri ile yarışır hale geldi. Başta Konya olmak üzere, İç Anadolu Bölgesi sanayileşmenin yükseldiği bölgelerin başında geliyor. Bu yükseliş lojistik sektörünün de dikkatini çekti.

Anadolu’daki sanayileşmeyi ve üretim artışını yakından takip eden Batu International Logistics, gelecek yıl yatırımlarını Anadolu’ya yapmaya hazırlanıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Anadolu şehirlerindeki organizasyonlarını güçlendireceklerini açıkladı.

Anadolu’ya Depo Yatırımı İlk Sırada!

Türkiye’nin üretiminin ve ihracatının büyük bölümünü Marmara bölgesinden gerçekleştirdiğini dile getiren Taner Ankara, lojistik sektörünün de bu nedenle yatırımlarını ağırlıklı olarak bu bölgede yaptığını ifade etti. Ancak Anadolu’nun üretim merkezi haline gelmesiyle birlikte lojistik sektörünün de bu bölgeye kaymaya başlayacağını belirten Taner Ankara, önümüzdeki dönemlerde Anadolu’da depo yatırımı planladıklarını açıkladı.

Önümüzdeki yıl Anadolu’da şubeleşme anlamında da atılımlar yapacaklarını belirten Taner Ankara, planları doğrultusunda bölgeyi iyi bilen şirketler ile kendi uzmanlıklarını birleştirerek know-how paylaşımına da gidebileceklerini vurguladı.

Öncelikli Hedef Korumak!

2016 yılında ön görülmesi güç birçok durumun yaşandığını, birçok firmanın bu nedenle hedeflerini revize ettiğine dikkat çeken Taner Ankara, 2017 yılında öncelikli hedeflerinin bir önceki yılın rakamlarını korumak olacağını sözlerine ekledi.