Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ve Pegasus Kargo Direktörü Aydın Alpa’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Sertaç Haybat yaptı. Pegasus Kargo’nun 6 yıl gibi kısa bir sürede hızlı bir büyame gösterdiğine dikkat çeken Haybat, “Bu yılı iç ve dış hatlarda toplam 5 milyon kilogramlık taşıma miktarı ile geride bıraktığımız 4 yılın toplamından daha fazla taşıma gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haybat bu başarıda Aydın Alpa’nın önemli katkısı olduğunu belirterek, çok küçük miktarlardan bugün 5 bin tonluk taşımaya ulaşılmasında yoğun bir emeğinin bulunduğunun altını çizdi.

Aydın Alpa ise yaptığı sunumda Pegasus Kargo’nun değerleri hakkında bilgi verdi. Pegasus Kargo’nun dünya low cost havayolları arasında kargo taşıyan nadir havayollarından biri olduğunu söyledi. Pegasus Havayolları’nın 23 ülkede 50 uçuş noktasına gerçekleştirdiği uçuşlarla dünyagenelinde 275 noktaya hizmet sunduğunun altını çizen Alpa, günlük ortalama 144iç hat ve 76 dış hat olmak üzere toplam 220 adet uçuş yaptıklarını söyledi.

Aydın Alpa Pegasus Kargo’nun neden tercih edildiğini ise şu bilgileri vererek açıkladı: “Zamanında gönderi, iç hat ve dış hat tümdestinasyonlara kaliteli servis, Sabiha Gökçen merkezli 7/24 operasyonel destek, Atatürk Hava Limanı’ndan ithalat ve ihracat gönderileri” Sistem Lojistik’ten Sema Barlık ve Havaş Yer HizmetleriMüdürü Müjdat Yücel ödül alanlar arasında yer aldı.